View Single Post
Staro 13.10.2011., 13:43   #703
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo da napisem da sam kupio ovog šabana(Thermalright Shaman),i mogu rec samo VAU.
Kuler je ko prvo cudoviste (660g 4 slot kuler sa 14cm ventom), a kao drugo, ne da hladi nego ubija, ful je jednostavan za ugradnju i super-ultra tih.
Dakle referenti kuler od nvidije na mojoj grafi uopce ne dira rame, oni su goli, tj u njih puse vent.
Razlika je da original u idleu siba na nekih 2k okretaja i cuje se ko avion, ovaj ima raspon od 600-1300okretaja, ja sam ga stavio na 600 posto ne overklokam i to je vise no dovoljno.
U furmarku mi original dodje do nekih 86 stupnjeva na pun gas i cuju ga i susjedi, šaban 60 stupnjeva na 600 okretaja(55stupnjeva na 1300okretaja)!!
E sad minusi: kao sto sam vec reko ogroman je i tezak, meni je stao na knap u kuciste, nekome ovo moze predstavljat problem. Moja grafika ima po rubu zavidan komad aluminija koji ju drzi da se ne savija, tako da je to super za ovako nesto.
I najveci minus je to sto ovakav kuler ne ispuhuje vruc zrak vani, kao original, pa je posljedica visa temperatura cijelog sistema, posto ja volim tisinu i ne dira me dali mi je proc na 40 ili 60 stupnjeva, ovo mi ne smeta.
Evo par slija da vidite kako izgleda(btw za moje kuciste pise na stranici od coolermastera, da prima tower hladnjake do visine 17,7cm, a ovo cudo je siroko nekih 17cm, mozda i mrvu vise):
Na ovoj slici se vidi grafika sa skinutim original kulerom, dakle nema jezica na memoriji ni paste!

Ovdje se vidi taj crni aluminij koji sluzi kao ''armatura''

Cudoviste na grafickoj ;-)

I dva pogleda na kuciste i kako to izgleda i koliko slotova zauzima.

E da s kulerom ne dolazi VRM kuler, samo jezici za rame, u tri velicine, ja sam pustio original VRM kuler.

EDIT: sad vidim da sam na prijasnjem postu napisao da mi se šaban svidja jer je mali-ispravak,''jer je kratak'', tj kraci od AC sa 3 venta koji mi po mom izracunu nebi stao u kuciste!

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 13.10.2011. u 20:30.
Disco je offline   Reply With Quote