Citiraj:
Autor MAGARAC
Nije ni priblizno slicna. HT on ili off isti k u smislu temp ili OC potencijala, voltaze ili bilo cega..Zato je gasit HT na 2600/k bezveze. Cak i igre pocinju koristit HT u zadnje vrijeme..
|
Ne znam ja odakle ti to da HT opcenito ne utjece na temp i OC potencijal, no mislim da se varas.. Ja sam se uvjerija u to (sa svojim procom pa i drugima iz i7 9xx serije), a da bi se zakleti da si i ti u jednom
threadu sam reka da HT dize temp (neda mi se traziti sada..). Za sandy-briđ ne znam pa necu ni govoriti.. Naime u mom slucaju, HT-on dize idle temp nesto malo i load nesto vise (do 7-8 stupnjeva sa Zalmanom)
u odnosu na HT-off. Isto tako proc sa HT-om trazi nesto visu voltazu na istom clocku za stabilan rad...
Citiraj:
Autor Baja 001
To je isto kao da uzmeš Ferrarija i voziš 402. Em nema svrhe, em se može proć jeftinije. 2600k radi odlično s HTom, i zašto bi se sakatio gašenjem istog kad se može lip boost dobit u ozbiljnim aplikacijama, igre mogu i na i3 
|
Kuzim sto govoris, no znas i sam da se ljudi nekad znaju zaletiti u kupnji (necu reci da sam i sam drugaciji ponekad

) pa uzmu nesto sto prakticki nece iskoristiti niti 50%. Samo kazem, ako su temp problem a HT
je nepotreban za veliku vecinu "normalnih" scenarija (igranje, filmovi, surfanje, itd... osim naravno specializiranih programa za obradu videa/slike i sl.), nema nista lose u tome da se ugasi dok je nepotreban..
Komp nece nista "sporije" raditi i daleko od toga da ces imati osjecaj da posjedujes Ferrarija a vozis yugu