View Single Post
Staro 11.10.2011., 10:32   #3
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tborzic Pregled postova
POzdrav,

imam par manje ili više solidnih napajanja, ali je problem što je većina naponskih konektora Molex, a naravno, sve više trabam SATA.
Umjesto kupnje novih napajanja jel se netko bacio u kupnju SATA konektora i prelemio (ili prekrimpao) MOLEX u SATA (ok, uz iznimku 3.3 V linije koja se uglavnom ne koristi?
Nepotrebno kompliciranje, jer trebaš "prelemiti" 15 spojnih mjesta po konektoru, tj. 6x "negativnih", 3x 12V, 3x 5V i naravno u SATA naponskim konektorima se koriste i 3x 3.3V (barem službeno).

Citiraj:
ZAnima me ako je netko radio gdje (kod nas) ima SATA konektora za kupnju (dakle naponskih, 5-6 komada)?

Da, imam dosta onih adaptera, ali mi se ne svidja to riješenje, a i samo mi stvaraju gužvu po kućištu?

T.
Dakle, da bi spojio tih 5-6 konektora trebaš prekrimpati 75-90 raznoraznih spojnih mjesta i naravno uvijek postoji vjerojatnost da barem njih nekoliko neće biti dobro spojeno. A i napravio bi takav kaos u napajanju i kućištu ... zamisli kad povućeš posebnih 25-30 žica za sve te konektore (5 po konektoru), a naravno morao bi povlačiti i dosta novih 3.3V linija (pošto ih uopće nema dovoljno u tim starijim napajanjima), ukoliko želiš apsolutno potpun SATA konektor :S

A sad, s druge strane imaš rješenje putem adaptera kojeg nabaviš za par kn i spojiš za par sekundi ... što je tu toliko odbojno?

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 11.10.2011. u 10:47.
dh41400 je offline   Reply With Quote