View Single Post
Staro 09.10.2011., 22:52   #127
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Čoveče, pa od prve stranice govoriš da ne vjeruješ u izvanzemaljce, a izvanzemaljci kakve nam servira TV u popularnim Sci-Fi serijama i filmovima, te neki drugi oblik inteligentnog života nisu jedno te isto. Nađi vremena i pogledaj pokoji dokumentarac, pročitaj kakvu literaturu, ma bilo kaj, samo da napokon skužiš da JubiTo izvanzemaljci i teorije zavjera nemaju veze s vezom u usporedbi s konkretnim znanstvenim istraživanjima.Opće je žalosno da danas u 21. stoljeću ljudi nisu u stanju ni razmotriti, a komoli prihvatiti činjenicu da Zemlja postoji već ~4.5 milijardi, svemir ~14 milijardi godina i da nismo prvi stanovnici ovog planeta.
Ali hej, moderna bajka s elementima nadnaravnog - Biblija (i derivati) - je sve kaj nekome treba da shvati otkud, kuda, zašto i zbog čega.
A čuj, meni sve to lijepo zvuči ali ja osobno poprilično sumnjam i u znanost i u dokumentarce.

Osnovni bi razlog bio taj da "znanstveno" utvrđene činjenice (a pogotovo one s područja astrofizike) po meni treba uzeti s velikom dozom rezerve jer one u biti još uvijek predstavljaju manju ili veću aproksimacija stvarnosti u najboljem slučaju.

Najbolji su primjer za to općenito manjkavi znanstveni modeli u kojima je dosta elemenata nepoznato a koji su bitni da se dobije potpuna slika.

Bez obzira što se prvo krene od jednostavnijih matematičkih formulacija pa se postupno dodaje sve više elemenata i varijabli, to je još uvijek najobičnija aproksimacija.

A i takav model koji se dobije uz "minimalnu aproksimaciju" kako se u početku najčešće smatra još se onda desetljećima dorađuje.

Dok god se ne postignu veliki pomaci u istraživanju subatomskih čestica (čemu bi CERN mogao dosta doprinijeti) teško je govoriti o nekom ozbiljnom modelu koji bi mogao opisati povijest svemira.
listerstorm je offline   Reply With Quote