View Single Post
Staro 09.10.2011., 16:50   #206
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Što se tiče ovog kašnjenja isporuke sa carine do krajnjeg odredišta, i u BL je isto sranje. Predje pola planete za 4 dana i onda još 5 dana paketu treba da predje 100km do Doboja, strašno.

Ja sam dva paketa dobio sa malo većim zakašnjenjem. Jedina razlika u odnosu na ostale je ta što su ta dva carinjena u VITEZU (!?). Nije mi jasno kako su uopšte dospjeli tamo, ali im je trebalo dosta duže nego ostalim koji su mi carinjeni u BL.

Što se tiče carine, nekad je ima nekad je nema. Nisam ulovio neko pravilo kada nešto carine, a kada ne. I kada ima carine ona bude samo 3.10 KM (2.10 carina + 1.00 KM provizije prilikom plaćanja u pošti), bez obzira na to koliki je iznos naveden na paketu.

EDIT: Eh da, zaporavio sam napisati kako sam fasciniran poštarom koji mi dostavlja pakete na kućnu adresu. Pošto me uglavnom nema u stanu dok je njima radno vrijeme on mi paket ostavlja u sandučetu. E sad, ajde da je to neka sića od paketa, nego mi čovjek unutra ugura čitavu knjigu. Ostao sam zapanjen kad sam to vidio. Probam je ugurati kroz onu rezu ali ne ide. Jedini način da mi toliki paket (popuni čitavo sanduče da se u njegta poslije ne može ubaciti ni račun za telefon) ostavi unutra je da nekako otvori sanduče. Kako to radi, nije mi jasno, ali čovjek očito ima skilla.