View Single Post
Staro 07.10.2011., 13:12   #94
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ajde da i ja kao pesobolesnik popljujem malo ovu 2012u.
Par dana intenzivnog igranja protiv ai-a rezultira mojim zgražanjem nad kosookim mulcima koji su programirali neke stvari u novom pesu.

1. Messi - probat ću ostat kulturan i napisati neke stvari. Prolazi kroz 2icu igrača kao da njih nema ili da je on duh, i to tipa samuel+lucio, rio+vidić, itd. 99% uklizavanja od naprijed na loptu koju on 'vodi' rezultira da je to faul (nema veze se vezom) ili da on 'čarobno' skrene jedan pedalj u stranu u trenutku kad je obrambeni već uklizao i udario svojom nogom po lopti, ali ne, the wizard of messi nekom čarolijom ne gubi loptu nego se ona lijepi za njegovu nogu i on dribla dalje ili ostaje sam na šutu od 25-20-15m do gola i obavezno tako precizno puca da je to gol. Da ne pričam o tome da ga jedan Lucio ili jedan Rio Ferdinand ili jedan Terry ne mogu odremplat, a i nadskočit tog mutavog pajaca je ono, 50-50 sa najboljim napadačima svijeta. Itd itd. Očito je da kosooki imaju 1000%tni fetiš na Messija.

2. Ingame težine - nikada, ali nikada otkad je pes-a i levela težine nisu bile ovako nestvarne i nemoguće. Igram pes od prvog pes-a na ps1 cigletini, svakodnevno, ali doslovno svakodnevno, i stvarno imam milijun tekmi pod gamepadom; ali nikad ai nije bio ovako pretjerano superioran na top player težini, a da ne pričam o Superstar težini, koja se otključa u extra contentu - tamo je ai ne savršen, nego nemoguće savršen, nema niti jedno netočno dodavanje, napadači driblaju 3-4 obrambena bez problema, ama baš niti jedno dodavanje trokutom u for ne prolazi, igrači upravljani od strane ai su brži jedno 20% u sprintu, itd itd. Totalno nerealno. Prvi put otkad igram pes sam prisiljen igrati na professional razini ako hoću igrati 'normalan' i donekle realan pes.

3. Opet golmani lete sami van bez da držim trokut da golman krene u istrčavanje pred napadača.
Za razliku od kolege redscro, meni golmani brane ok i logično, niti jedan golman na svijetu ne može sve obraniti, ovi su dobro izbalansirani, ne primaju hrpu glupih golova kao u 2011.

4. Igranje protiv živog protivnika, dakle frenda, je odlično i nakon par godina ponovno je to onaj 'pravi' pes. Osim ako nije njubara pa ne igra s barcom; toliko je prefavorizirana ta momčad da to nisu istine, presuperiorni igrači, bez obzira o protivniku i taktici.

5. Nelogično prebacivanje igrača je ostalo i dalje prisutno, ne u tolikoj mjeri, ali ima ga još uvijek. Igram na semi auto, jer manual je prespor sa prebacivanjem upravo zbog nelogičnosti, jer ako ja tražim sa usmjeravanjem točno određenog igrača od 3 koja su podjednako blizu lopte, a on prebaci na totalno suprotnog od onog kojeg sam tražio, pa moram gubit dragocjeno vrijeme sa još 1-2 stiskanja dugmića za prebacivanje, to suxa. Na full auto, je kao i obično koma i tako nisam nikad volio igrati, jer onda komp u pol namještanja obrambenog da ukližem ili remplam napadača, prebaci na slijedećeg obrambenog jer je on (po ne znam kojoj matematici i fizici) kao bliži lopti pa bi trebao ja s njim upravljati.

6. Totalno loše napravljeni do sada vrhunski passovi - trokutom po boku u for, ili između dva spora obrambena brzom napadaču u for. Ili visoki trokut u for (trokut i r1) da preskoči obrambenog i napadač ga pretrči dok se on okreće prema svom golu i lopti, i napadač ostaje sam pred golmanom. Nisko po zemlji dodavanje je sada mission impossible jer nekim čudom sada obrambeni igrači upravljani od strane ai-a (bez obzira što ja vidim na mini mapi da tamo nema žive duše) se stvore točno na putanji tog dodavanja i bez pol muke i panike prime loptu i dodaju je 100%tnom točnošću svojim veznim igračima. Visoki trokut završava sada u većini slučajeva ili u golmanovim rukama (a to i je bila njegova najveća prednost jer je do sada lopta padala van golmanovog prostora, za razliku od takvog dodavanja upućenog krugom ilitiga centaršutom), a ako ne kod golmana, onda na glavi ili prsima obrambenog, koji se metodom 'ja sam duh' ubaci ispred napadača kojem je ta lopta upućena.

I tako, imam još toga na duši, ali već vidim da sam napisao cijelu čitabu, pa dosta za sada.
Uglavnom, dosta mi je bolja igra od lanjske, ali samo i isključivo ako igram protiv živog protivnika.