View Single Post
Staro 08.03.2005., 11:50   #19
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
nemoj se ljutit kaj si se morao malo strpit,jer sam jučer bi full mrtav da bi išta još napisao ili proveo još vremena za kompom.

važno je da pročitaš sve prije nego išta napraviš

ovak,dosta ovisi o tvom max clocku koji dobiješ kad imas stock postavke biosa, naime ako imaš GPU na 410 il 420 kao max na stock, onda
će ti pomoć flash biosa, to ti se radi sa nvflashom(save biosa)
i sa wfflashom(flash biosa)
evo ti uputstva
verzije oba programčića moraju bit 5.1
onda stabiš boot disketu od win98 u komp i resartaš
ga...
komp će umjesto u windowse ući u dos, naime dat će ti tri opcije i ti izaberi prvu[Enter]
onda će komp vrtit sve i svašta, pa će doć do toga da piše
a:\>_
....tad izvadi disketu i stavi disketu na kojoj su ti nvflash i wfflash(u potpunosti,jer uz njih dolazi i dos4gw programčić,i možda još nešto)
onda počni pisati
nvflash -b backup.rom [Enter]--izvadiš prvi bios van na disketu
nvflash -b mod.rom [Enter]--izvadiš opet bios
onda restartaš komp i izvadiš disketu...
...uđeš u windowse i otvoriš programčić NiBitor1.8 i sa njim Editiraš bios sa dikete koji se zove mod--naime u porgramu odeš na File>Open bios......izaberš mod sa diskete
i povećaš mu napon na 1.4V i Saveaš(promjene u taj bios mod na disketi).
ponovo ponoviš postupak dolaska u dos i sad pišeš sljedeće
wffash.exe nm mod.rom [Enter]--to su odlučujuće sekunde ako ne uspije nipošto ne restartaj,i ne stišći niš bezveze da ne ostaneš bez grafičke,nego....upiši
wffash.exe nm backup.rom--da flasha bios bez ikakvih promjena i to bi bilo to.

tad će ti bios pomoć,znači ako ti je clock gpu na 410-420 MAX
naime nisam probao stavit naopn biosa na 1.63-jer sam se bojao-to je dosta veliko pojačanje
meni bio nije pomogao nego je rušio grafičku i cijeli komp, a i digne ti se temp za nekih par Celzija, ali ja sam imao MAX stabilan(bez artefakta,rušenja i sl) clock sa stock biosom 443/1182
(inače clock sa novim biosom je bio 460/1200 MAX ali nije radio ni sa 450/1200 dobro)
i pazi si na dobro prozračenje kućišta, ja sam imao skinutu cijelu bočnu stranu a grafička je prešla 60C, a ako ti na Cooler dođe prašina zbog otvorene stranice moraš jako pazit jer meni je temp prelazila 80C+...

ako ti je Clock maximalan kao i meni onda ti flash biosa neće ništa pomoć....
prije svega patchaj 3Dmark i snimi 71.84 beta drivere
naime sad dolazi do važnosti tvoja matična i njena kvaliteta,
naime ako staviš veću AGP/PCI frequencyju može sve izgorit, ja
imam ASUS P4P8X-SE i stvio sam Max freq. i sve je radilo dobro ali bez uspjeha,dizao sam i AGP Voltažu ali bez uspjeha
e,sad magična sredina svega pokazala se na
AGP/PCI -- 72.33/nije bitno
AGP Voltage -- 1.7
i sa novim driverima sve se složilo i clock je stabilan i nije maximalan a temp je kao da je Deafaultni,ali je
450/1200 i u 3Dmarku je 5410 što je jako visoko u odnosu na ostale GT ali i neke Ultre.

gle, obrati pažnju na max clock-po tome sam ja svrstao sve GT u dvije kolone,
u jednoj koloni je moja kartica i ostale koje su došle koje imaju ovak visok clock
u drugoj su sve ostale(jer su više manje sve išle do 410GPU na stock)

Sretno

Zadnje izmijenjeno od: JVC HX-Z10. 08.03.2005. u 12:19.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote