Tema: Rage
View Single Post
Staro 06.10.2011., 17:38   #153
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Prvo i osnovno. Teksture su terabajte velike prije kompresije tako da su za PC automatski (bez ikakvih dodatnih djidja midja puno kvalitetnije nego za konzole. To je dio koji je primarno radjen na PC-u jer ga je najlakše smanjiti za konzole). Isto tako svjesno su smanjili i za PC kvalitetu na manju razinu kako bi ostvarili cilj da se na prosječnom kompu igra u 60.
jedino za sta developeri mogu optimizirati PC igre jest za sto veci FPS..glupo je reci da su igru optimizirali za 60FPSa (kao da je rijec o konzolama) ili za neku prosjecnu konfu (sta je uopce danas prosjecna konfa?)

Citiraj:
Oni imaju sve materijale od igre u puno boljoj kvaliteti što će najvjerojatnije također ugledati svjetlo dana dio po dio!
o tom su trebali prije razmisljati..steta je vec nacinjena sa trenutnim problemom sporog loadanja textura (i ako ga ti ignoriras, ne znaci da ga ljudi uopce nemaju..)

Citiraj:
Pogotovo što je Carmack na ovom projektu postao ovisan o static code analysis software sa kojim su prošli PC i xbox verziju (ne znam za plejku) kako ne bi bilo niti jednog glitcha što nisu prije radili, a uvijek su napravili odličan posao!
da, puno im je pomogla ta softverska kontrola koda prilikom grafickih bugova..

mislim da bi najbolje bilo kad bi carmack otisao u epic games i tamo radio zajedno sa tim sweeneyem koji je po meni drugi najjaci u industriji sto se tice pisanja grafickog koda

ovako ne valja kad carmack vodi studio, on je ipak cisti inzinjer a ne netko tko bi trebao voditi razvoj cijele igre

Citiraj:
Ako znaš po konzoli, imaš sve opcije pod prstima. A i rekli su da će dodati sa patchom dodatne opcije.
ja znam po konzoli i config fajlovima, vecina ne zna i ne vidim zasto to u startu nije implementirano u igru kao i u svaku Id igru dosad.

Citiraj:
Engine je najnapredniji FPS engine što se tiče toga što nudi naspram što zahtijeva.
lol, izmedju ostalog nudi zastarjele texture i nepostojecu fiziku objekata (osim auta)

btw za svaki engine mozes reci da je najnapredniji posto ti igre omogucavaju da prilagodis detalje u opcijama koji odgovaraju jacini tvoje konfiguracije

crysis 1 se fino dao igrati sa spustenim detaljima kad je izasao.

Citiraj:
Igra je bolji FPS nego što Borderlands može sanjati (koji je također odlična igra, ali nije čisti, pravi, sirovi FPS kao ovaj)
borderlands ne mora nista sanjati posto je prodan u vise od 4mil primjeraka i dvojka je vec na izlaznim vratima + nudi mnogo vise sadrzaja i zabave od ragea.

i rage nije cisti, pravi i sirovi FPS posto ima elemente RPGa. cisti/pravi/sirovi FPSovi su quake i doom.

Citiraj:
Za graifku se ne slažem. Fizika je super, taman. Neprijatelji se odlično ponašaju i jedino gdje se netko približio tak nečem je ekipa iza Unreal enginea (te najboljih igara napravljenih u dotičnom).
nemas se ti sta slagati za grafiku samnom
cinjenica jest da igra ima problema prilikom grafickog izvodjenja
i to puno vise od unreal enginea koji je notoran po sporom loadanju textura

fizika je nepostojeca (interakcija sa objektima), nedostaje raznovrsnosti enemy modela tako da ispada da se uvijek boris protiv istih likova

Citiraj:
Kao što sam gore odgovorio. Ovo je i sam Carmack priznaje najbolji dio koda na nekom projektu što je u životu napisao!
a ocekivao si da ce reci da je govno od koda nakon sto je radio 6g na njemu?
btw i sam je priznao na quakeconu da nije u potpunosti zadovoljan sa igrom i da je moglo to bolje.
Ordem je offline   Reply With Quote