View Single Post
Staro 06.10.2011., 17:31   #1
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Question (riješeno) My Computer ne vidi particije, Disk Manager vidi

Uvod:
Zdravo, sinoc nakon sto sam instalirao Partition magic 8 prilikom prve inicijalizacije programa javio se error 110, i yes/no ponudjene tipke. Posto se ne sjecam od sinoc o cemu se radi najbolje da stavim link o tom erroru (error 110)
Ja sam kliknuo yes i jos me 2-3 puta pitao to isto pitanje/error. Nakon toga se pojavio error 117 i bila je samo tipka OK koju sam kliknuo i nakon toga je odmah zatvorio inicijalizaciju programa. Kada sam opet pokrenuo PM8 nije vise bilo errora 110 vec samo ovaj 117. Deinstalirao sam program nakon sto sam googlao error 117 i vidio da je problem sa kompatibilnosti sa win7. Te me zatrazio da restartam kompj. Sto sam i ucinio.

Odavdje nastaju problemi:
Nakon sto sam upalio kompj. poslije restarta u my computeru su nedostajale 2 particije, inace imam 5 particija/3 diska. Ostala je C: ali ne i D: sa prvog diska itd.. evo i slika my computera
U dsk mgr-u su bile prikazane sve particije ali nisu imale svoj letter ni naziv diska, evo i slika.

Probao sam sljedece:
  • Desni klik i change drive letter na prvoj i drugoj particiji ali nisam uspio. Na drugoj particiji sam imao tu opciju ali mi je izbacio ovaj ključni error s kojim sam i pretrazivao google ali nijedan savjet nije uspio jer je većinom ovaj error za prenosive diskove i uredjaje pa su većinom ljudi preporucavali e device manageru uninstall disk i onda ga ustekati i pricekati da Win. sam instalira. Naravno bilo je i drugih savjeta vezanih za moj slucaj ili slucaj ali nijedan bio uspjesan.
  • Pomocu Western Digital programa otkriti je li disk pokvaren, ali to nije bio slucaj, sve je bilo uredu.
  • Te pomocu drugih programa probati uci u disk i .. pa ako nista provjeriti jesu li mi podaci na sigurnom. Ovo je bilo i kljucno jer te podatke (bar na jednoj od ove 2 nevidljive particije) moram sacuvati. Podaci su i dalje na disku a evo i slike tih programa (na jednoj od slika bit ce particija Filmovi i to je druga particija koja se ne vidi u my computeru), slika 1, slika 2, slika 3 te slika 4. Na slici 2 sam mogao odabrati drive letter ali ga nisam mogao "apply", a na slici 3 nisam mogao provjeriti particiju sa tim njegovim checkerom, kao sto se vidi.

Probao sam sljedece:
Napisao bih i solucije koje sam vec probao ali se ne sjecam jer sam sve to radio sinoc, mogu samo reci da sam probao ove 4 stvari:
  • ubaciti dvd windows 7 i otici na repair ali bezuspjesno
  • pokrenuti disk checker prilikom bootanja ali je sve prikazano kao ispravno
  • reinstalirati windows 7 ali s onom prvom opcijom da se sacuvaju podaci i tu mi je javio sljedeci error (iz desktopa te ako me sjecanje dobro sluzi isti error prilikom bootanja s dvd-a): Windows Setup experienced an unexpected error. To install Windows, restart the installation. Ovo se pojavi 10-tak sec. nakon sto kliknem Install Now.
  • s total commanderom probat vidjeti particije ali takodjer bezuspjesno

Pitanje je ima li mi spasa Unaprijed bih zahvalio svima koji ce procitati moj iscrpni post a jos vise onima koji odgovore te eventualno pomognu. Hvala
Flake je offline   Reply With Quote