Tema: Rage
View Single Post
Staro 06.10.2011., 16:50   #146
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor DarkGuard Pregled postova
Prvo i osnovno smanji histeriju. Ako je ova igra rađena paralelno i za PC, ja sam Papa!
Kakva histerija Pogledaj smajli. Da. Rađena je paralelno za PC i paralelno za xbox i paralaleno za plejku. (čak su medjusobno plejka i xbox rađena sa više pažnje njego prosječna druga igra između svojih PC i console verzija).
Citiraj:
Autor DarkGuard Pregled postova
Drugo, igrane su obadvije i istina je- texture (a i sve ostalo) su očajne upravo zbog konzola. Ako ti fali logika, vjerujem da daju instrukcije i za to!
Rage je smeće od smeća neviđeno, gore od crysis-a 2. Go*no koje nije vrijedno ničega, a kamoli novca!
Prvo i osnovno. Teksture su terabajte velike prije kompresije tako da su za PC automatski (bez ikakvih dodatnih djidja midja puno kvalitetnije nego za konzole. To je dio koji je primarno radjen na PC-u jer ga je najlakše smanjiti za konzole). Isto tako svjesno su smanjili i za PC kvalitetu na manju razinu kako bi ostvarili cilj da se na prosječnom kompu igra u 60. Oni imaju sve materijale od igre u puno boljoj kvaliteti što će najvjerojatnije također ugledati svjetlo dana dio po dio!

U to kakva ti je igra (igrivost, koncept)... ne ulazim, ali za grafiku nema mjesta subjektivnosti jer se točno zna kojim je putem Id išao za ovaj naslov i zašto. Što se samog koda tiče. Rage je po riječima tima, te Carmacka najkvalitetniji dio koda koji su ikad napisali u studiju. Pogotovo što je Carmack na ovom projektu postao ovisan o static code analysis software sa kojim su prošli PC i xbox verziju (ne znam za plejku) kako ne bi bilo niti jednog glitcha što nisu prije radili, a uvijek su napravili odličan posao!

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
uostalom, pogledaj posljednji quakecon i carmackov govor od kojih sat i nesto u kojem je sve to fino objasnio.
Pa upravo je tamo (opet) rekao da je radio igru kak spada za multiplatformsko okruženje. Samo je više naglašavao problem sa resursima konzola te da su više bili vezani nego za PC verziju.

Citiraj:
za pc nisu dodali nikakvu dodatnu fiziku, teselaciju i ostale đinđe minđe koje su postale vec uobicajene na PC portovima.
Teselaciju nisu dodavali jer su imali ispeglani engine te gotovu igru koja je full zabavna (ništa revolucionarno i to nikad nitko nije tvrdio, a onaj tko je očekivao se gadno zaje).

Citiraj:
edino cime sam razocaran je cinjenicom da je carmack izbacio igru na PCu koja nema dodatne postavke za namjestanje grafike, koja obiluje grafickim bugovima
Ako znaš po konzoli, imaš sve opcije pod prstima. A i rekli su da će dodati sa patchom dodatne opcije.

Citiraj:
ciji engine nije nesto najnaprednije sto je ikad izaslo u povijesti gaminga kao sto su svi mislili da ce biti (uncharted, crysis, bf3, god of war 3, itd trenutno imaju puno impresivniju tehnologiju)
Engine je najnapredniji FPS engine što se tiče toga što nudi naspram što zahtijeva. To se znalo već godinama da ne idu "Doom 3" pristupom koji skoro nitko nije mogao pokrenuti kako spada kad je izašao. (ali je izgledao brutalno)

Citiraj:
25gb download za 8h obicne pucacine koja se doima toliko staticnom posto je fizika gotovo i ne postojeca, jest po meni neisplativo. jedan borderlands je bolja igra i nudi puno vise zabave u slicnom okruzenju.

prestani biti ociti fanboy i mislit da je igra "next coming of christ" posto ocito nije. na trziste je izbacen proizvod koji nije ni blizu carmackovim standardima niti bi covjek rekao da je igra bila u razvoju 6g
Igra je bolji FPS nego što Borderlands može sanjati (koji je također odlična igra, ali nije čisti, pravi, sirovi FPS kao ovaj) Za graifku se ne slažem. Fizika je super, taman. Neprijatelji se odlično ponašaju i jedino gdje se netko približio tak nečem je ekipa iza Unreal enginea (te najboljih igara napravljenih u dotičnom).

Kao što sam gore odgovorio. Ovo je i sam Carmack priznaje najbolji dio koda na nekom projektu što je u životu napisao!

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 06.10.2011. u 17:04.
  Reply With Quote