Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 06.10.2011., 11:56   #23169
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Sadio sam je nekoliko puta i odustao. Ako ne zalijevaš svaki drugi dan, izraste bonsai tj. tankog je mesa i tvrda dok skroz ne sazori, a ako redovito zalijevaš, paprike budu krasne i velike ali pune "vode" pa nisu za ajvar i pečenje već za svježu uporabu za salatu ili za punjenje, makar nisu tako aromatične kao babura vulgaris.
Orijent je izmislio ajvar a mislim da su Makedonci tu No. 1 pa treba vjerovati Kurtovskoj kapiji, uostalom ta se vrsta ionako prodaje na vreće kao paprika za ajvar.
Osobno, najviše volim tzv. paradajzericu, bogata mesom, puna arome i dobra je i za ajvar i kiseljenje. Zayeb je kaj imaš puno za čistiti. Kod kupovine sjemena paradajzerice treba paziti da se ne kupi mađarska sorta koja je prilično ljuta.
Nisam još sadio Bell Pepper pa ne znam, planiram ju zasadit na proljeće.
Meni su najdraže crvena babura ili rog paprika. Nisam ih uspio uzgojiti tako mesnate kao što su u komercijalnoj prodaji baš zbog toga što zahtiejvaju jako puno vode.

Povremeno u Lidlu imaju crvenih rog paprika, jako fine i slatkaste, dobre su i sirove i pečene.