Nakon par dana kratkotrajnog korištenja i konačno nešto programiranja (dakle intenzivnog zurenja u tekst), dojma sam da ovaj monitor nije naročito ugodan za rad s tekstom.
Smetaju me previsoka sjajnoća (čak i na nuli), izraženo valovito treperenje na određenim bojama, koje je ili posljedica LED osvjetljenja ili vremenskog ditheringa i neuravnoteženost sjajnoće za koju sumnjam da je posljedica lošeg AG premaza, a koje bitno zamara oči prilikom čitanja. Mahanje rukom pred ekranom svakako potvrđuje da se pozadinsko osvjetljenje osvježava na preniskoj frekvenciji - tek na svjetloći od 80% ovaj efekat prilikom mahanja rukom (ili olovkom) prestaje biti izražen, iako ja i dalje svejedno opažam ono valovito treperenje.
Također, način za rad s tekstom je totalni promašaj i da bi se postigla meni koliko-toliko prihvatljiva temperatura bijele bio sam prisiljen spustiti temperaturu ekrana na minimalnu vrijednost, što kao bonus rezultira manjom maksimalnom svjetloćom od one pri standardnoj temperaturi i time poželjno manjim kontrastom.
Srećom, rad s tekstom mi nije bio jedan od zahtjeva prilikom nabavke ovog ekrana, inače bi uzeo Eizo EV2333WH koji bi me došao svega 50 eura više.