Citiraj:
Autor 1v@n
Sve je to danas lutrija.
Ovaj Citroen što stari vozi je Xsara Picasso. Auto je napravljen na bazi obične Xsare koja je puna problema, no ovaj kotira visoko na svim ljestvicama pouzdanosti koje sam imao prilike vidjeti. U 9 godina i 170 000 km, osim potrošnih dijelova, mijenjana je jedino pumpa goriva koja kod 2.0 HDi rikne prije ili kasnije (svi s Peugeotima su upoznati s tim  ). Trenutno je na servisu jer je kompresija na jednom cilindru opala, no kaže serviser da je otvorio motor i da na cilindrima ima samo smeća od lošeg dizela. Promijenjene dizne i sve bi trebalo bit ok. Jel samo ima sreće ili je auto stvarno toliko pouzdan, nemam pojma.
Isto što mnogi vele da je 2.0 TDI pun problema. Kum mi ima Golfa V, 170ks, nikakvih problema osim radija i xenona u 5 godina, a već je debelo preko 200 000.
Kolega od starog s Toyotom Corollom Verso D4D ima brutalnih problema. Pije ulje, elektronika divlja, kontrole klime rade na neparne dane.
Hoću reći...možete kupiti i Alfu danas pa da ostanete uskraćeni za light show 
|
Potpuno se slažem, izgleda mi da to zavisi od primjerka do primjerka i "nestručnosti" vlasnika. Nekima pogled na knjižicu o vozilu i zamjena filtera i ulja predstavlja znanstvenu fantastiku ili pak s druge strane, misle da je to pretjerivanje (toliko često mijenjati potrošni materijal). Kad pogledaš kako to sve radi, trebao bi se čuditi kako auti prelaze tako puno km uopće.
Pošto mi je zapeo za oko novi C4/C5 malo ukucam u google citroen problemi, kad dobijem rezultate da su francuski auti poluproizvodi tipa renault i citroen, sere mi se, ah blakan.