04.10.2011., 14:45
|
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Autor Quantum
Većina mojih kolega (zajedno sa mnom) koji su prešli sa HDD-a na SSD-a doslovce je par sljedećih dana tražila ladicu po podu. Nije tu u pitanju load igre, već je tu u pitanju generalno iskustvo u radu s računalom - ne postoji trenutno išta na tržištu što će dati niti pribilžno povećanje osjeta responzivnosti sustava, ugode rada sa računalom, pa i produktivnosti. Ako ti brojke u testovima nisu pretjerano bitne, a pouzdanost jest, uzmi Intela (320 ili čak X25-M G2) ili Samsunga (470 ili 830). RMA im je najniži u industriji, a prelazak s HDD-a na doslovce BILO KOJI SSD bit će ti kao da ti netko magično doda 200-injak KS na autu - seeing is believing. Ako su ti brojke bitne i želiš zaista najbolje i najbrže od consumer SSD-ova, tada je bilo koji proizvod baziran na SF-2281 kontroleru - Sandforce is the way to go. OCZ Vertex 3 je vjerojatno trenutno najbrži od sviju, tu su još i Crucial m4, zatim Patriot i možda još pokoji koji sam zaboravio. Tradeoff u odnosu na prethodne je da imaš potencijalno veći rizik nekompatibilnosti drivea sa tvojim postojećim hardwareom, te potencijalno veći rizik RMA-a drivea. Također, uzmi u obzir da performanse SSD-a u pravilu rastu sa povećanjem njegovog kapaciteta (doduše nelinearno). U konačnici, izbor je tvoj - ali značajno pogriješiti teško možeš. Riječ je o već zrel(ij)oj tehnologiji koja je prilično pouzdana.
|
hvala na iscrpnom infu.....pretpostavljao sam da je rad u winsima i softweru tipa photoshop puno brži ali mislim da za igre nije nešto brže....
a evo što misle o ovom jeftinijem modelu koji se gore psominjao...
http://hardforum.com/showthread.php?p=1037782911
|
|
|