Citiraj:
Autor jopis
Nije isti vent kao na hd2 seriji, imao sam baš u ruci nekidan stock 2600 sapphireovu.
Nečujan je do 40%, da budem cjepidlaka, do 39% okretaja točno, od 40% točno mijenja ton i postaje glasan, normalno, što brže dalje, to je bučniji, i baš ima glup zvuk, iritantan, no nisam noise freak pa me to ne dira dok gejmam, a tada su ili zvučnici odvrnuti prilično ili su sluške na glavi.
|
Uh, ne, ne. Krivo sam napisao. Mislio sam na ventilatore na dual slot hladnjacima kakvi su bili na tipa HD2900XT/GT/Pro, 3870X2, na referentnoj 4870 i 4870X2.
Znači ovakav; mislim da su i iste vrijednosti:
Link
Link2
Citiraj:
Autor Guls
Ova je moja, a vjerujem da je taj hladnjak identičan onome koji sam imao na staroj 4870x2. Evo i slika moje kartice.
a i našao sam nešto biosa ovdje, treba vidjeti koji od njih je ok. Oni se uploadaju na grafu preko GPU-Z.a?
|
E da, to je takav ventilator. Hladnjak ne može bit identičan, jer se između ostalog sastoji od pasivnog dijela koji se razlikuje od serije do serije, pa i između sličnih kartica u seriji. A i spomenuo si 4870
X2, znači izvana po oklopima je to slična stvar, ali ispod oklopa je nešto sasvim drugo, prije svega 2 baze. No da, ventilator je isti.
ROM fileove sam i ja pronašao na techpowerupu. Pod uploadom misliš flash ili programiranje čipa?
Ne "uploadaju" se preko GPU-z, već se samo sa BIOS ROM-a na kartici iščitava .rom/bin file. Zapisuje se preko raznih programa, ili iz Windowsa (WinFlash, ne preporučam) ili iz DOS-a pri bootanju (atiflash). Ista stvar kao flash BIOS-a matične ploče.
Daj ti nama kasnije podatke, ovak napamet nema smisla dalje.