Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 04.10.2011., 08:45   #23139
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Njegov kum je negdje kupio 10 sjemenki za 60 kn (ako sam dobro zapamtio).
Morat ću ga pitat gdje da to nabavim.
Ma ima sjemenja za kupit po netu kolko hoćeš. Samo, tko će to jest?
To su show off papričice, to se nemre samo tako jesti

Ja sam nedavno u chili con carne stavio 2 domaća feferona i također je bilo skoro nejestivo od ljutine

Kad smo već kod Chili con carne, za nejga ima milijun recepata, a evo kako ga ja radim (radim da bud eviše kao juha):
Na vrućem ulju kratko popržim sitno naribani luk, nakon minutu dvije dodam ribanu crvenu papriku i mrkvu i dinstam par minuta. Maknem sa strane i stavim domaćeg špeka na vruće ulje, kratko popržim i opet maknem sa strane.
Stavim mljevenu junetinu i popržim ju, dodam začina po želji (sol, papar, paprika, mažuran, bosiljak, ružmarin), nakon što se popržilo vratim ribani luk, papriku, mrkvu i poprženi špek, dodam mrvicu vode i pustim da se dinsta desetak minuta.
Dodam vode, paradajz sosa, ubacim i grah i komadić dva sušenog mesa (starijeg tvrdog špeka ili šunke) i pustim da se kuha nekih pol sata do sat, ovisno o količini. Dodam još začina - chili u prahu, tabasco, protisnuti češnjak, sol... Desetak minuta prije kraja kuhanja dodam kukuruz.

Ovo je recept s kupovnim grahom u konzervi koji je već kuhan pa mu ne treba dugo. Ako radim s friškim domaćim grahom onda njega skuham prije.

Povrće na početku ribam a ne sjeckam iz dva razloga - prvo jer dosta smanjuje vrijeme kuhanja, povrće se brže razgradi, i drugo - ne trebam zgušnjavat s ničim kasnije, bude dovoljno gusto.

Ponekad znam ubaciti i dva krumpira da se kuhaju unutra - oni upiju eventualni višak masnoće, a kasnije ih mogu zdrobit/smrvit i na taj način zgusnut jelo ako treba (ne volim zafrege, gustine i ta sranja ).