Citiraj:
Autor buljo
Njegov kum je negdje kupio 10 sjemenki za 60 kn (ako sam dobro zapamtio).
Morat ću ga pitat gdje da to nabavim. 
|
Ma ima sjemenja za kupit po netu kolko hoćeš. Samo, tko će to jest?

To su show off papričice, to se nemre samo tako jesti
Ja sam nedavno u chili con carne stavio 2 domaća feferona i također je bilo skoro nejestivo od ljutine
Kad smo već kod
Chili con carne, za nejga ima milijun recepata, a evo kako ga ja radim (radim da bud eviše kao juha):
Na vrućem ulju kratko popržim sitno naribani luk, nakon minutu dvije dodam ribanu crvenu papriku i mrkvu i dinstam par minuta. Maknem sa strane i stavim domaćeg špeka na vruće ulje, kratko popržim i opet maknem sa strane.
Stavim mljevenu junetinu i popržim ju, dodam začina po želji (sol, papar, paprika, mažuran, bosiljak, ružmarin), nakon što se popržilo vratim ribani luk, papriku, mrkvu i poprženi špek, dodam mrvicu vode i pustim da se dinsta desetak minuta.
Dodam vode, paradajz sosa, ubacim i grah i komadić dva sušenog mesa (starijeg tvrdog špeka ili šunke) i pustim da se kuha nekih pol sata do sat, ovisno o količini. Dodam još začina - chili u prahu, tabasco, protisnuti češnjak, sol... Desetak minuta prije kraja kuhanja dodam kukuruz.
Ovo je recept s kupovnim grahom u konzervi koji je već kuhan pa mu ne treba dugo. Ako radim s friškim domaćim grahom onda njega skuham prije.
Povrće na početku ribam a ne sjeckam iz dva razloga - prvo jer dosta smanjuje vrijeme kuhanja, povrće se brže razgradi, i drugo - ne trebam zgušnjavat s ničim kasnije, bude dovoljno gusto.
Ponekad znam ubaciti i dva krumpira da se kuhaju unutra - oni upiju eventualni višak masnoće, a kasnije ih mogu zdrobit/smrvit i na taj način zgusnut jelo ako treba (ne volim zafrege, gustine i ta sranja

).