View Single Post
Staro 03.10.2011., 13:23   #37
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
proširenje mreže

Mreža zasad radi super, uptime je valjda otkad je postavljena osim kad nije bilo struje.

No, sad kad su neki skeptici vidjeli da ta stvar šljaka, izrazili su želju da se i oni pripoje. Konkretno, još jedan frend bi se pripojio na mrežu pa bi na ovoj postojećoj trebalo izvest neke zahvate da to bude moguće.

Pošto on vidi samo moju antenu, a ne od frenda(1) od kojeg ja kupim net, planirao sam umjesto svoje grid antene staviti omnicu, a svoju grid antenu premjestiti kod njega, tj. frenda(2).

Pa imam samo jedno pitanje: Zanima me da li ima kakvih problema ako sa dvije grid antene pucam na jednu omnicu?

Ima li kakvih problema ili smetnji zbog jačine grid antena il usmjerenog signala sa njih na raspršeni signal sa omnice?

Stvar bi trebala funkcionirati ovako, ja od frenda(1) koji ima izlaz dobivam net sa njegovog APa i grid antene, na moju omnicu i AP koji je u WDS Repeater ili Universal Repeater modu, i onda frend(2) dobiva net na svoju grid antenu i AP koji je u Client modu, s moje omnice.

Pošto imam u mreži 2 Airlive 5460 koja bih iskoristio, treba kupiti još jedan uređaj za frenda(2) koji bi bio u Klijent modu. Pitanje je da inzistiram da kupi Airlive uređaj da svi budu identični u mreži ili bi bio dovoljan i jedan Edimax EW-7228APn? Stvar je u tome što ću ja slagat to, pa da izbjegnem eventualne nekompatibilnosti uređaja, odnosno njihovu želju da se nespoje jedan na druge. Il to nema veze kad se radi o AP/klijent modu.

Ovo je neka skica:

Tako sam ja to zamislio ovako ko laik što se tiče mreža. Sve prijedloge prihvaćam, samo je uvjet da se iskoriste dvije postojeće grid antene

Hvala