Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 03.10.2011., 11:01   #23122
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Dragi moji poljoprivrednici iz ruralnih dijelova,

obzirom da je ovaj gad Roberto postao hrpe linkova i ispeglao mi karticu na zacinima i cudima a sada je pocelo i to sranje sa sjemenkama - koliki je okvirni intenzitet posjeta gruntu da bi se kulture koje sadite odrzale?

Iako sam @Zagreb - Centar, imam dvoriste u kojemu bih potencijalno mogao posaditi ove manje biljke (tipa papricice i to - znaci, velicina zardinjera u kojoj su bili borovi), no isto tako imam i grunt u Kasini koji je vjerojatno vec razvio primitivni oblik inteligencije koliko dugo nije bio posjecen, pa u slucaju nekog krcenja i slicno, koja kultura bi se tamo mogla sibnuti a da zahtjeva maksimalno jedan posjet tjedno za odrzavanje i ne previse mozga?
U žardinjeru takve veličine možeš posaditi puno toga. Jedno pošteno zalijevanje može održati paradajz bez greške tjedan dana, kao i patlidžan. Paprika je nešto zahtijevnija za vodu a to se dade riješiti crnom pvc folijom. Prekriješ je preko žardinjere, na mjestima predviđenim za sadnju prerežeš nožem križ 5x5 cm i kroz taj otvor u proljeće ( kraj travnja ) posadiš flance ( možeš dobiti sjemenke od bilo kog
a od nas vrtlara ) i tako si suzbio korov i spriječio isušivanje zemlje. Bingo !
To sa folijom vrijedi i za gredicu u Kašini gdje možeš posaditi tikvice ( zucchini ) jer njima ipak treba nešto više mjesta za rast ( m x m ).
Upravo gledam kako se na mom balkonu, prva od zametnutih Habanero chocolate počinje rumenjeti...
Salata, rukola, mladi luk, rotkvice, bosiljak, peršin su stvoreni za žardinjeru.
Za detalje oko termina i tehnika sadnje javi se "nekako s proljeća"...rado ću pomoći.