View Single Post
Staro 03.10.2011., 10:58   #350
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
a Pletikosa mi se jednostavno ne sviđa i nikad ga ne bi zvao u repku. Hvala na onome što je prije učinio, ali vrijeme mu je prošlo, dolaze mlađi i perspektivniji.
Neznam stvarno sto je ucinio, takoder ga nikad nisam podnosio, prosjecan golman moze svako biti ( tipa pletikosa, obraniš ono šta moraš ), no to za mene nije golman. Pravi golman je onaj koji će izvući svoju ekipu iz sranja, recimo ko Kelava, neke zicere, čiste golove, skine i tako nabije još dodatni moral i pouzdanje svojoj ekipi. Pletikosa je svaki "zicer" gol koji je išao u okvir uredno kapitulirao, tako da s njim na klupu definitivno. Samo je Bilić prevelika pičkica to napraviti uoči najvažnije tekme u kvalif.

Ja bi igrao drugačije, pošto Grci nemaju napad igru, već samo igru iz prekida te poneka kontra i polukontra, i strašnu pasivnu obranu, započeo bi ovako

------------------Kelava------------------

----Vrsaljko---Vida---Lovren---Šimunić----

-----------------Dujmović----------------

----Kranjčar---Modrić---Rakitić/Perišić------

----------Dudu-------Mandžukić---------

Daklem, malo drugačija postava od kolege iznad, očekivanja sam da smo mi ti koji moraju imat većinski posjed na terenu, jer naša vezna linija je puno kvalitetnija od grčke.

Na golu bi počeo sa Kelavom, na kojeg računam da 2-3 polušanse/šanse na utakmici obrani, dok mi Stipe ne ulijeva povjerenje nikako.

U obrani Vrsaljko desno, probojnost, trka i kvalitetne defanzivne zadaće ga čine trenutno punom boljom opcijom od pomalo zastarjelog Srne, u sredini Vida i Lovren, kvalitetni i inteligenti defanzivci koji znaju čitati igru i proslijediti dobru loptu naprijed. Lijevo je Joe, ali čisto zato jer nam fali kvalitetan bek, Joe je za mene vrhunski tehničar samo što nema trku i ubačaj ( naravno zato što nije bek ), pa bi nam lijeva strana igrala malo povučenije, ali jednako kvalitetno Joe zna s loptom do svojih veznih igrača.

Defanzivnog igra dujmović, inače preferiram Vukojevića kad treba čistokrvna destrukcija igre, ali grčka neće biti ta koja će dominirati terenom da bi trebao razbijač protiv njih, tako da treba kvalitetni vezni koji će malo pokušaja grka ispratiti kvalitetnom obranom, ali koji će se većinu vremena priključivati napadu iz drugog plana ( tu mi je dujmović kvalitetniji ).

U sredini Kranjčar Modrić i Raketa ( ako je spreman, ako ne, Perišić ulazi ), sa NAZNAKOM na izmjenu pozicija, da ispremješaju svoje braniče kvalitetnim pasovima kakve posjeduju, te dođu u šansu za šut ( sva trojica imaju odličan udarac ), ili priliku za završni kvalitetan pas ( opet sva trojica posjeduju izvanrede sposobnosti istog ).

U napadu bi igrao sa dva napadača čisto da njihovu zadnju liniju potisnem dublje prema golmanu, sa dva intelektualca, a ne sidraša, jer 99% lopti će ići po zemlji pošto su Grci kvalitetniji u skoku, neko ko zna kvalitetno otvoriti prostor veznom redu i utrčati iza obrane grka, te netko ko je sposoban zadrzati loptu u nogama i odigrati kvalitetan pas te napraviti višak, što tehnikom što trkom.

Zamjene bi bile Rakitić<->Perišić, pošto sumnjam da Raketa može cijelu tekmu odigrat, te Klasnić<->Mandžo, Klasnić je ipak malo ubojitiji ko napadač dok je mandžo daleko veći trkač.

Dakle fokus je na našem posjedu lopte, i kvalitetnom dodavanju i otvaranju prostora u obrani grka, da omogućimo našim veznjacima priliku za kvalitetan zadnji pas ili šut, u obrani visoko pritiskati jer grci su fizički dominantnija momčad, ali tehnički daleko inferiornija, te njihove duge lopte bi čistio trojac Dujmović,vida,lovren. Opasnosti iz kontre i polukontre bi nastupale, u slučaju glupih gubitaka lopte na sredini terena, ali opet zato preferiram 2 inteligentna defanzivca ( vida lovren ) koji znaju pročitati igru te na taj način sprječavaju protivničke pokušaje, ne kroz čistu fizičku dominaciju.

Prekide na našoj polovici IZBJEGAVATI, to je jedina stvar koju se bilić od grka mora pribojavati, u svakom ostalom tehnickom segmentu SMO JAČI od njih. Nažalost, nije najpametnije igrati protiv bunkeraša igranjem kroz sredinu, ali kako nemamo kvalitetna krila/bekove, niti oni koji ih igraju imaju sposobnost kvalitetnog centaršuta, moramo svoju šansu tražiti kroz polušanse i eventualne šanse stvorene zadnjim pasom modrica kranjcara ili rakete.

Pobjeda nije imperativ, ali bi postavio napadačku igru jer nam je ova utakmica BITI ili NEBITI, svakom defanzivnijim nastupom samo si povećavamo šanse da izgubimo, što nam nikako ne odgovara, tek nešto mrvicu bolji od toga je remi, dok je pobjeda ono što naši momci traže, i trebaju ostvariti.