Neznam za druge, ali i ja sam dobio dojam da je BUG zreo za jednu reorganizaciju. Imam Athlona na 900 MHz, hladnjak je Titan MT1AB2, kad ga opteretim 100% ( CPU Burn 30 min) temperatura mu je max 49 C, u MACASE kućištu Midi Tower sa 2 ventilatora (usis i ispuh). Nije mi jasno što oni rade na tim testovima, jes da su stavili neko sranje od kućišta, ali mogli su barem uzeti prave coolere, pa probati sa njima, kad oni tamo stavljaju Titan D2TB i pišu kako ima na njemu 80 C. HA HA HA jako su duhoviti.
Pa još nigdje nisam vidio da su testirali Formulu 1 sa gumama 13.5x60 (fićo) i objavili kako su rezultati jako poražavajući.
Daj nek se ljudi malo skockaju, ako je Athlon na 1.33 GHz pa dajte mu onda prave coolere i to napišite ljudima da znaju, a ne oni objave one nebuloze sa sranjima od hladnjaka.
Ako neznaju nek niti ne pišu, nek sve skupa prevedu sa Tom's Hardwarea i gotovo. Bitno da ljudi dobiju pravi uvid, ovako ih se zbunjuje. Usmjerava ih se na neke Pentiume 4 koji za iste performanse (proc + ploča + memorija) koštaju od 2000-3000 KN više. Pa ljudi jel vam jasno da je pola Hrvatske nezaposleno - koji vas Pentiumi 4 spopali za tu lovu. Tipovima u BUG-u crkavaju Athloni - nije ni čudo ako su na sebi imali neko sranje od hladnjaka sa njihovih testova.
Ovo je vrlo jasno:
Imam tri računala sva tri su Athloni i tako će do daljnjega biti sve dok Intel ne ponudi Pentium koji će za istu cijenu biti bolji od Athlona - a to znači nikad. Žao mi je Intela, Žao mi je tih dečki po redakcijama BUG-a itd, zanimaju me činjenice, performanse, cijena. Ne brine me hlađenje, ne barem uz ove hladnjake koje si mogu nabaviti po cijeni do 200 KN. A ako i sve rikne jer se hladnjak - ventilator zblokira. Za razliku cijene između Pentiuma i Athlona (proc+ploča+memorija) kupim si sve drugo i opet mi je dobro.
Najveći mi je štos u tim našim novinama kao Athlon se grije pa će kraće trajati. Pentium 4 trajati će 10 godina niš se ne grije.
I m sorry, ali ja procesore mjenjam u prosjeku nakon 12-24 mjeseca, a to će svaki Athlon izdržati pogotovo sa nekim normalnim hladnjakom. A nakon toga sve ostalo su stare kante. Tako nas striček Bil i njegov software uči.
Dosta sada
Athloni su zakon, Intel puši toliko da će uskoro dobiti raka na plućima, a praksa nas uči da od raka se rikava.
Dečki u BUG-u i slični pamet u glavu, ima na Internetu puno dobrih sajtova sa recenzijama, prije nego izvalite neki kvazi-test "štotijaznamčega" daj si malo pogledajte to.