View Single Post
Staro 03.10.2011., 08:16   #3280
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
@doublev

AFAIK, indexing service mora vrsiti indexiranje tj. konstantno zapisivanje/editiranje indexa na SSD-u, a time se smanjuju performanse samog SSD-a gledano dugorocno (vrime degradacije ovisi o kolicini fileova/zapisa).
Istina, kratkorocno moze ubrzati pretrazivanje, koliko tocno neznam no mislim da se radi o jako malim jedinicama vremena. Govorim o SF-based SSD-ovima. Tocno to sam ja primjetija na svome
i to bez ikakve arhive mailova i slicnih gluposti, cisto nekoliko igara instalirano
1. i to bez mail arhiva gluposti, a onda nastavi igre spominjat
2. Nemaju ljudi toliko promjena na disku da će im indexing taj jadan disk ubiti za tjedan dana zbog broja writeova po istom. Uostalom, ljudi u prosjeku više problema imaju sa tim kaj im cijeli disk odapne nego kaj im nekoliko cellova degradira.
3. Disk, SSD služi da se koristi. Ne da ga se čuva pod staklenim zvonom. Imaš danas diskove sa 3-5 godina garancije. Ako ti crkne, dobiš novi. Taj disk nema smisla "čuvati" jer nakon kaj istekne garancije on bu vrijedio kao kikiriki i nije da ćeš ga utopiti za ne znam koliko para ili da ćeš plakati doma ak ti crkne pol godine, godinu... nakon isteka garancije.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
- cut - .
Meni bi mogli bez pol beda dijagnosticirati OCD s obzirom kak su mi fileovi strukturirani na diskovima. Sve u svom kutku, kategorijama.... Ali neke stvari jednostavno koliko god htio nećeš moći posložiti zbog tipa podataka. Mail arhiva je dobar primjer. Moja je isto ok o 7 gigi i 60 labela. Imam dobro pamćenje, ali...

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 03.10.2011. u 08:22.