View Single Post
Staro 02.10.2011., 23:58   #3279
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Imas 400-500 dokumenata s slicnom tematikom. I zelis nac dokument sa odredjenim podnaslovom na 15oj stranici. Ili bez 10 klikova pronac mail u kojem ti je netko poslao neke podatke. Everything ne pomaze. Mozes pjeske file po file pa searchat svaki... ode 5-15 minuta. Ili upalit indexing. Ode 15-30 sekundi. Pa ti racunaj male jedinice vremena...

Vjerovo ili ne, ljudi koji drze 10 GB mail arhive i par tisuca dokumenata na disku postoje, i to ih ima u gotovo svakoj firmi koja ima racunala. Istina, vecina nas na forumu imamo podatke poslozene prvo logicki u glavi, pa onda logicki na kompu, i neke stvari nadjemo brzo. Al' velika vecina drugih ljudi nema. Hence indexing service koji je za njih bogom dan, ako su dovoljno pismeni da ga znaju koristit.

Ja ga isto nebi upalio jer mi nis ne koristi, niti cu ga upalit... ali da ga treba gasit zbog degradacije brzine danasnjih modernih SSD-a i zato jer ne ubrzavaju search - ne treba. Stvar osobnih navika/izbora.
Iman relativno malo dokumenata na tu tematiku, mješovito .docx; .xlsx; .accdb; ali nikad nisan primjetio da bi mi search pomoga (~100 tinajk dokumenat), em mi je uvik search spor bio (bez obzira na indeks i fragmentaciju) i nekad bi dobiva nepotpune rezultate. Kako mi je sve prilično dobro strukturirano neman problema povuć nešto, opet kažen nije velika arhiva. Mailovi imaju labele i stvarno, svi koji su mi manje bitni idu u trash, opet ne radi se o velikoj kolekciji. Za sve ostalo everything koji je instantan *.jpeg; *.doc i sl kombinacije na temu.
Baja 001 je offline