View Single Post
Staro 02.10.2011., 23:25   #3278
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor luks 88 Pregled postova
super Boskre, još sam da sam malo upućeniji pa da znam koje kvačice isključiti uključiti
Tebi treba uputnica okulistu ili tecaj engleskog. Pise crno na sivom da treba untickat sve da se optimizira sistem za rad sa SSD-ovima... na samom screenshotu, iznad svih checkboxova...

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
@doublev
AFAIK, indexing service mora vrsiti indexiranje tj. konstantno zapisivanje/editiranje indexa na SSD-u, a time se smanjuju performanse samog SSD-a gledano dugorocno (vrime degradacije ovisi o kolicini fileova/zapisa).
Uhh... ja odma prst u vatru ako ti primjetis razliku na istom sistemu SSD-u dal' je ukljuceno indexiranje. A i jos jedan prst u vatru ako primjetis degradaciju performansi nakon sto je indexiranje upaljeno npr. mjesec dana, u odnosu na performanse prije paljenja indexiranja. Jedino gdje se vidi je lokalni benchmark alat.

Citiraj:
Autor Sn4k3
Istina, kratkorocno moze ubrzati pretrazivanje, koliko tocno neznam no mislim da se radi o jako malim jedinicama vremena. Govorim o SF-based SSD-ovima. Tocno to sam ja primjetija na svome to bez ikakve arhive mailova i slicnih gluposti, cisto nekoliko igara instalirano (sadrze dosta malih fileova) sa standardnim setom programa.. Za SSD-e sa drugim kontrolerima necu komentirati..
Uostalom ko drzi mail arhivu veliku 10GB na SSD-u ? Mislim da za to postoje HDD-ovi, na kojima je indexiranje nesto sasvim drugo, no to je opet druga prica...
Je, jako male jedinice vremena

Imas 400-500 dokumenata s slicnom tematikom. I zelis nac dokument sa odredjenim podnaslovom na 15oj stranici. Ili bez 10 klikova pronac mail u kojem ti je netko poslao neke podatke. Everything ne pomaze. Mozes pjeske file po file pa searchat svaki... ode 5-15 minuta. Ili upalit indexing. Ode 15-30 sekundi. Pa ti racunaj male jedinice vremena...

Vjerovo ili ne, ljudi koji drze 10 GB mail arhive i par tisuca dokumenata na disku postoje, i to ih ima u gotovo svakoj firmi koja ima racunala. Istina, vecina nas na forumu imamo podatke poslozene prvo logicki u glavi, pa onda logicki na kompu, i neke stvari nadjemo brzo. Al' velika vecina drugih ljudi nema. Hence indexing service koji je za njih bogom dan, ako su dovoljno pismeni da ga znaju koristit.

Ja ga isto nebi upalio jer mi nis ne koristi, niti cu ga upalit... ali da ga treba gasit zbog degradacije brzine danasnjih modernih SSD-a i zato jer ne ubrzavaju search - ne treba. Stvar osobnih navika/izbora.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.10.2011. u 09:56. Razlog: spajanje postova
zwer je offline