View Single Post
Staro 02.10.2011., 22:39   #3276
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@doublev

AFAIK, indexing service mora vrsiti indexiranje tj. konstantno zapisivanje/editiranje indexa na SSD-u, a time se smanjuju performanse samog SSD-a gledano dugorocno (vrime degradacije ovisi o kolicini fileova/zapisa).
Istina, kratkorocno moze ubrzati pretrazivanje, koliko tocno neznam no mislim da se radi o jako malim jedinicama vremena. Govorim o SF-based SSD-ovima. Tocno to sam ja primjetija na svome
i to bez ikakve arhive mailova i slicnih gluposti, cisto nekoliko igara instalirano (sadrze dosta malih fileova) sa standardnim setom programa.. Za SSD-e sa drugim kontrolerima necu komentirati..
Uostalom ko drzi mail arhivu veliku 10GB na SSD-u ? Mislim da za to postoje HDD-ovi, na kojima je indexiranje nesto sasvim drugo, no to je opet druga prica...
Btw, ko voli nek izvoli - ali na mom SSD-u indexing nece nikad biti upaljen jer jednostavno ne vidim logiku u tome (gledajuci da na njemu drzim samo sistem + aplikacije).
Ljudi koji drze 10-20 tisuca i vise fileova/mailova, cega-vec, na SSD-u mogu slobodno upaliti indexing.