View Single Post
Staro 02.10.2011., 16:44   #3272
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Cinjenica? Cinjenica je da ti (ali nisi jedini) ne razumijes sto je to indeksiranje.
Da, imam SSD i govorim iz iskustva. Indeksiranje i brzina SSDa nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim. Zlo mi je kada citam tako imbecilne savjete. Zato sam se i ukljucio u raspravu. Ti imas SSD? Napravi test. U neki direktorij stavi recimo 1gb dokumenata. Sto vise to bolje. Nakon toga uzmi neki program koji pretrazuje bez indeksiranja. Effective file search npr. Pretrazi taj dir za necim sto znas da se nalazi u dokumentima i mjeri vrijeme. Nakon toga upali indeksiranje nad tim direktorijem i pricekaj da se indeksira. Probaj ponovo traziti.

Ja recimo osobno imam mail arhivu velicine 10gb. Kada bi ugasio indeksiranje, pretrazivanje te arhive bi trajalo cijelu vijecnost, cak i na SSDu. Ovako rezultate dobijen instant.

Gasenje indeksiranja kao savjet za SSDove je jos iz doba prvih JMicron kontrolera koji su imali problema sa zapinjanjem (blokiranjem cijelog racunala) ukoliko se disk napao sa velikim brojem (random) 4kb write zahtjeva. Gasenje indeksiranja bi smanjilo rad diska i time ublazilo probleme. Danasnji SSDovi nemaju tih problema pa ovaj savijet vise nema smisla.

Zadnje izmijenjeno od: doublev. 02.10.2011. u 17:07.
doublev je offline