Tema: Dell U2412M
View Single Post
Staro 01.10.2011., 17:40   #70
Petar_M
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor skybyte Pregled postova
U kojoj firmi to salju monitore sa frizama ?

Ja sam uzeo isto jedan, iman problema sa slikom, nemogu citat tekst, slika je nekako cudna, prosao sam sve opcije u meniju i nema spasa, sigurno su mi poslali neispravan primjerak, ali ne mogu nikako shvatit sta mu je.
Monitor je naručen preko Dellova webshopa, a ogreban je anti-glare sloj duž vrlo tanke linije od kojih 1,5 cm. No kako se ogrebotina nalazi odmah pored tipki na desnom rubu, uopće mi ne upada u oči. Pogotovo ne kad gledam filmove ili igram igre. Naknadnom inspekcijom uočio sam i jedan trajno sivi piksel, no za kojih mjesec dana neću ga moći razlikovati od prašine koja će se na ekranu nakupiti

Što se tog problema s čitanjem tiče, možda je zaista stvar u anti-glare premazu, koji je po učinkovitosti među lošijima koje sam imao prilike vidjeti. S druge strane, onaj za oči naporan kristaličasti efekt i nije toliko izražen, iako svakako jest primjetan. Također, kad čitam tekst mogu primjetiti blago titranje duž lijevog i desnog ruba ekrana, što je možda posljedica FRCa.

Probaj spustiti toplinu na minimalnu vrijednost i smanjiti brigthness na otprilike 15. Niža toplina i sjajnoća su uvijek ugodniji za oči.
Petar_M je offline   Reply With Quote