Citiraj:
Autor Mad_Duke
Davanje instrukcije je niš drugo nego iskorištavanje svojeg znanja kako bi zaradio novce. Mislim da je izrazito bahato to stavljati u jednu kategoriju te prikazivati kao nešto ultra, mega, super nevino, a usluge popravka elektronike, slaganja kuhinja, postavljanja parketa, popravljanja auta... u drugu. Ako hoće davati instrukcije neka osnuje firmu i neka plaća uredno porez kao i svi ostali.
Naravno da mislim da se ovakve stvari ne bi trebale lomiti preko leđa najmanjeg čovjeka, studenta... Ovaj zakon je dobar, ali sve ovisi kako će se provoditi!
|
Vec prije nekog vremena je njuskalo i ini oglasnici ubacio obavezu OIB-a na usluge. Ali na prodaju nije. Sada je i to ubaceno ponajprije zbog svercera izvana koji prodaju vec godinama stvari i mozda su dosad prodali i 500 000 kuna robe bez poreza,i sada mali ljudi ispastaju. Ja bih radije razradio sustav oporezivanja robe prodane preko oglasnika i negjde drugdje,neki pametan covjek ili tim bi sigurno uspjelo to srediti. A ovako ako gledamo zakon ni na ebay-ju ne smijemo prodavati nista.
Ali ja mislim da je sve to prenapuhano. Nitko nece pratiti ljude koji tu i tamo nesto prodaju.