View Single Post
Staro 01.10.2011., 16:04   #56
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Davanje instrukcije je niš drugo nego iskorištavanje svojeg znanja kako bi zaradio novce. Mislim da je izrazito bahato to stavljati u jednu kategoriju te prikazivati kao nešto ultra, mega, super nevino, a usluge popravka elektronike, slaganja kuhinja, postavljanja parketa, popravljanja auta... u drugu. Ako hoće davati instrukcije neka osnuje firmu i neka plaća uredno porez kao i svi ostali.

Naravno da mislim da se ovakve stvari ne bi trebale lomiti preko leđa najmanjeg čovjeka, studenta... Ovaj zakon je dobar, ali sve ovisi kako će se provoditi!
Vec prije nekog vremena je njuskalo i ini oglasnici ubacio obavezu OIB-a na usluge. Ali na prodaju nije. Sada je i to ubaceno ponajprije zbog svercera izvana koji prodaju vec godinama stvari i mozda su dosad prodali i 500 000 kuna robe bez poreza,i sada mali ljudi ispastaju. Ja bih radije razradio sustav oporezivanja robe prodane preko oglasnika i negjde drugdje,neki pametan covjek ili tim bi sigurno uspjelo to srediti. A ovako ako gledamo zakon ni na ebay-ju ne smijemo prodavati nista.

Ali ja mislim da je sve to prenapuhano. Nitko nece pratiti ljude koji tu i tamo nesto prodaju.
spawn je offline   Reply With Quote