View Single Post
Staro 01.10.2011., 12:33   #46
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
http://zakon.hr/z/472/Zakon-o-zabran...ne-djelatnosti

Poštovani,

molimo Vas da nadopunite svoje identifikacijske podatke koji nedostaju. Temeljem Članka 7. Zakona o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti nije nam dopušteno objavljivati oglase ukoliko nam oglašivač ne dostavi dolje tražene podatke.

Morate unijeti ispravan OIB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Već sam ovo vidio na Plavom Oglasniku, ali sada je to i njuškalo uveo!!!!!
Mislim da će ih to poprilično osakatiti, a mislim da se tu ipak ulazi u pravo na privatnost!
Dakle ja ako recimo prodajem neku stvar koja je stara 2g. ali je NOVA jer nikada nije vađena iz kutije i nikada nije korištena ali za nju nemam više račun ili sam ju dobio na poklon, teoretski mi netko može spičiti kaznu jer sam prodao nešto za što nemogu dokazati da je plačen PDV!!!!!!!!

Ma nek se steraju u rodni kraj, ja im nedam svoj OIB da bi postavio oglas!

problem je da se s time uvođenjem oiba ama baš ništa ne riješava. Postoje , imenom i prezimenom poznati prevaranti , tipa onaj Saša iz Koprivnice i slični , ljudi uredno su prevarili masu ljudi , ispod iznosa od 500 ili 1000 kn , pojedinačno, pa , ljudima ostaje da podnesu pribatnu tužbu ijer za takve stvari policija ne "djeluje". Želim reći , većini lopova , prevaranata sa plavog , njuškala , newsa se zna ime i prezime i nikome ništa. I ne govorim samo o prodaji kupovini. Recimo , pošto sam trenutno nezaposlen , naravno intenzivno tražim posao , šaljem molbe. I tako. Jedan lik sa registriranim obrtom stavi oglas da traži djelatnika. Sve 5. Masa ljudi se javi. On svima pošalje povratni mail "ZBOG KVARA NA SERVERU , NISMO VAM U MOGUĆNOSTI PROUČITI MOLBU , MOLIM VAS NAZOVITE BROJ 060 XXX XXX ." . 6kn/min. je broj. Računajte , koliko se ljudi , radi rastuće nezaposlenosti javi , jer je već očajno. I svaki ostavi min 6 kn ...na njegovom 060 broju. Da stvar bude gora , tip je onda ljudima poslao "odbijenice" tipa "...uzet je drugi djelatnik , pošaljite SMS na 66XXX ako ste zainteresirani za radno mjesto to i to..." isto 4 kn/sms. Tip ima firmu ovdje u zapadnom djelu grada i što je najgore , on ne radi ništa nezakonito. Isto kao i ovi gore. Poznat oib , ime i sve. Prema tome...uvođenje OIB a za oglas = EPIC FAIL
  Reply With Quote