Bok ljudi

Prvi put kupujem laptop pa nemam nikakvog iskustva na tom podrucju.
Ovako: Trazim laptop do 5000kn, ali (posto smo u topicu "do 6000kn") ako se isplati dati nesto vise para (za recimo bolji ekran), onda bi naravno odvojio i jos koju kunu.
Trebat ce mi kombinacija Intel i5 + GeForce 5XXm + barem 4GB RAM
Najslabiji i5 ce biti dovoljan, samo ne znam kolika je razlika izmedju GeForce 525m i 540m (nisam bas nasao testove).
Najvaznija stvar mi je ekran. Vidim da se jos uvijek (vecinom) koristi glossy display. Meni to uzasno smeta, jer me zivciraju refleksije (pogotovo vani).
Primarno mora imat dobru vidljivost u hladu. Na "direktnom" suncu ga necu koristit. Znaci ako je moguce "matte" display, ako ne onda neki glossy koji ima dobro vidljivu sliku u hladu.
Jos se dvoumim izmedju 15" i 17". Gledat cu tu i tamo koji film, igrat neku igru...
Ali ipak, koji su nedostaci 17" displaya? Osim sto je tezi (sto mi nece toliko smetat), trosi vise baterije (koju cu rijetko koristit, jer ce vecinom biti na struji). Da li je kvaliteta slike/ekrana slabija u odnosu na manji ekran (kod inace istog modela)?
Ostalo mi nije toliko vazno. Kao sto sam rekao: bit ce vecinom na struji. Ne treba mi neka superjaka baterija. Hard Disk je na svakom modelu dovoljno velik, a WLAN valjda svaki ima.
E da, vidio sam kod prijatelja Lenovo laptop, koji nema LED-svijetla (za hard disk recimo). Nebi takav! Trebaju mi ti LEDovi :P
To je to. Jesam nesto zaboravio? Windowse inace imam, tako da mi ne treba software.