Citiraj:
Autor srale7
To napajnaje sam i trazio, ali sam nekako prije naletio na ova fanless
Sluzbeni link Super shema, do 20%loada vent miruje, od 20-50% loada vent se vrti u silent modu (16dB, znači jako tiho) a tu je i jako kvalitetan vent. Ali opet je to 800 kn 
|
Istina ... svog sam X-a platio ~1000kn, ali iskreno ... bez ikakvih sumnji, nije mi žao ni jedne jedine kune. Teško možeš poželjeti više od napajanja nego što ova serija nudi
BTW mnogi ljudi koji prćkaju po ventovima zaboravljaju jednu važnu stvar - veza između efikasnosti i regulacije venta je vrlo bliska. Efikasnije napajanje stvara manje topline i potreban je vent na manje okretaja da ga ohladi - rezultat, tiše napajanje. Upravo zato si i X-sisa može dopustiti fanless rad ... jer jako malo energije baca u vjetar (kao i sva ostala 80Plus Gold/Platinum napajanja).
Jedan od glavnih uzroka smrti napajanja (uz lošu izradu) jest slabo riješena termalna disipacija napajanja, tj. nedostatna provjetrenost ... negdje sam i naletio na formulu da se za svakih 10°C prepolovi život elektroničkih komponenti. Iskustvom poučen, mogu potvrditi ovu tezu
Isto takva situacija mi je bila i za Antec P182, koji je bio još skuplji ... nije mi nimalo žao para (a nije da ih imam na bacanje).
Vrhunska kvaliteta se jednostavno mora platiti, a pitanje je koliko si spreman zažmiriti na cijenu kvalitete