View Single Post
Staro 28.09.2011., 17:16   #1
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
(riješeno) Usporavanje i djelomično smrzavanje, što je uzrok?

Pozdrav.

Rijec o konfi iz Moj kompjuter.
Prije nekoliko dana pocelo se dogadjati sljedece (zasad samo u XP-u):

Zvuk se pocne loopati u vecoj ili manjoj mjeri, komp postane neresponzivan (opet, vise ili manje, nekad kursor ne mogu pomaknuti po 5-6 sekundi, nekad pola sekunde), i u Realtek HD Manageru iskoci mi obavijest da sam upiknuo novi jack u jedan od izlaza (sto nisam), CPU load skoci na oko 30-40%. Problem nestane ako ubijem doticni Manager, ali se opet pojavi neovisno o tome gledam li neki video (YouTube ili Media Player), slusam li glazbu ili radim nesto cetvrto sto ukljucuje zvuk. Napominjem da se to dogodi bez nekog vidljivog uzorka, kursor pocne stekati i ako su pokrenute samo aplikacije koje ne koriste zvuk, ali zasad se to dogodilo NAKON sto je poceo stekati (pa sam ubio Winamp i doticni Manager). CPU load zatim se spusti na podnosljivih 5-15%.

E sad... Memtest je prosao cetiri passa u trajanju od vise od dva i pol sata, nije bacio nikakav error, temperature komponenti su oko 30-35 stupnjeva za eksterni i interni disk te maticnu, proc je na oko 35-40, graficka na do 50 (sto jest dosta za idle, ali kako ne mogu regulirati temperaturu ventilatora i kako se u XP-u ne igram, nije problem. U Sedmici je neki dan bez problema izdrzala osam sati Simsa 3), nista nikad nije OC-ano.
U Sedmici jos nisam primijetio taj problem, no kako ocito ne postoji neki konkretan uzorak ove pojave, vjerojatno je samo pitanje trenutka.

Sve ovo baca mi na falicnu integriranu zvucnu. Je li moguce da pravi ovakve probleme?

Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 28.09.2011. u 19:19.
Corporal Clegg je offline