View Single Post
Staro 28.09.2011., 14:34   #605
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Septimus Pregled postova
Lijep pozdrav,
eto mene opet. Acerom nisam bio zadovoljan, vratio sam ga, dobio novce i sad gledam dalje. Povećao sam budžet do cca 3500 kao plafon, te sam stoga sad u ovoj temi. Što mislite o ovom računalu?

procesor odličan, ram ok, ekran prosječan, hard zadovoljavajući, bluetooth ima,

Jedino me muči grafička. uopće ne piše model, te ne znam što bi mislio o njoj? Je li barem prosječno loša, da nije baš ispodprosječna? Znam da u ovoj kategoriji ne mogu dobiti ne znam kakvu grafičku, iako mi je to čak i važnije nego ima li hard 250 ili 500 giga, te je li procesor 2,00 ili 2,53 GHz

Podpitanje glasi: koja je minimalna cijena da bi prijenosno računalo (koje meni služi kao desktop replacement i mora sasvim dobro podnositi Adobe paket i multitasking (milijun tabova u operi, firefoxu...), te povremeno obradu videa, odnosno rezanje i spajanje isječaka), bilo sasvim kvalitetno, dakle da ne moram ulaziti u prevelike kompromise ni kod jedne od ključnih komponenti?

Tu si opet znam i sam pogledati procesor i3, i5, i7, vidim i ram i hard, ali me ponovno muči grafička...
Grafička je integrirana, dakle samo dno ponude. To što tražiš ne postoji ni za mnogo veće novce, minimum bi bio oko dvostrukog iznosa tvog proračuna, za nekog Thinkpada, Tecru, Elitebooka... U ovom rangu ne postoji računalo koje bi udovoljilo tvojim zahtjevima, stoga, pomiri se s kompromisima.

Možda bi ovaj Pavilion bio najjače što možeš dobiti za te novce, izuzev hrpe Acera koje namjerno neću navoditi. Ima ok procesor i kakvu takvu odvojenu grafičku... ili proširi proračun do Asusa iz nastavka posta.

Citiraj:
Autor Stanio Pregled postova
molim savjet iskusne ekipe šta da uzmem, laptop bi mi koristio za grafičke programe illustrator, photoshop i indesing znači za povremeni rad u tome što bi preporučili. Puno hvala
Asus K53SC - mislim da ćeš bolje (uz približnu kvalitetu) od ovoga teško naći.
redscro je offline   Reply With Quote