Citiraj:
Autor ALiEN17
Hvala ti na uslikanoj slici. Ovakve čepiće u različitim bojama za uši više - manje viđam svugdje - po DM-u, KOZMU, Mulleru... Kakav je to materijal, izgleda da su od neke jako guste spužve, tj. pjene? Mogu se u više navrata koristiti i oprati ili? Smetaju navečer? Mislim da je sve OK, da ne djeluju štetno?
|
Ja imam baš takve iz BIPE (
Ohropax Color) koje koristim u kombinaciji s
Peltor Optime III slušalicama protiv buke kad radim s glodalicom , kompresorom itd.
Mislim da je veče isključenje od zvuka moguče dobiti jedino u gluhoj komori ili ako si gluh. Taj kombo u prvi plan baca zvuk otkucaja srca i vlastitog krvotoka i nije za dužu upotrebu jer dođe čovjeku muka...Tako da nebih rekao da je zdravo. Sami čepiči ne rade takav učinak ali ali kad se uzme u obzir faktor vremena / da razmišljaš o spavanju s time , onda je to več nešto drugo.
Inače , čepiči su od ekspandirane poliuretanske pijene te dolaze s higijenskim uputama da se koriste max 5 puta. Uputamad da se poslje svake upotrebe operu blagim sapunom i vodom te ostave sušiti 24 sata ( ne smije ih se cijediti)
EDIT: aski več to rekao