Evo da napišem koju nakon 2 dana intenzivnog igranja.
Igram na top player, protiv kompa jer trenutno nemam 'ljudskih' protivnika u blizini.
Golmani brane mrvu bolje nego do sada, ali opet kiksaju na totalnim glupostima; tipa nabacivanje s centra i lopta pada na 14m od gola, golman na 10 i lopta ga ne preskače nego mu prolazi između ruke i glave i ulazi u gol; slobodnjak u rašlje sa 20m skida bez problema, a skroz iskosa sa 27m mu ulazi uz prvu stativu ko da ga nema na golu; izlijetanja opet bezveze a da nije držan trokut za istrčavanje golmana; i tako, ima još, al o tom potom, ovo su najveće mane golmana.
Obrana - AI obrana na top player težini - savršena, ima rješenje za sve, sva dodavanja su 100% točna u noge, podvaliti dubinsku loptu kraj AI obrambenog - nema šanse, 1 od 100 prolazi, AI obrambeni stiže napadača bez obzira što se radi o nominalno daleko bržem igraču, dok to kod upravljanih igrača od strane ljudske ruke nije slučaj, ofsajd zamke su loše, AI dosta krlja, ima dosta uklizavanja 'u kost' za žuti karton, čim ih se počne malo cimat i driblat.
Vezni red - gotovo nemoguće razvijanje igre, uvijek je 2-3 protivnička igrača na razigravačima, neprecizna dodavanja (tu se još moram poigrati s onim glupim asist levelima, sad sam na najmanjem, možda isključim skroz), posebno visoka dubinska (l1+trokut), neprecizni udarci iz samo malo veće udaljenosti, pogotovo udarci iz prve.
Napad - jedini faktor igre koji mi je sjeo odmah iz prve - udarci su dosta bolji s napadačima (čudna stvar ali kao da su vezni hendikepirani lagano po tom pitanju), sada se konačno može nekad nekog obrambenog i pretrčat (i dalje teeeško, ali opet više nego u 2011), dobro se otvaraju u prazan prostor.
Igrao sam sa svim jakim i jačim euro momčadima, barcelona je stepenicu iznad svih, najlakše je pobijediti s njima, zatim real, pa manchester utd, pa milan; inter, city, tottenham (bale je napravljen kao superhuman warrior), chelsea i ostale momčadi iz vrha su vrlo dobre, ali gore navedene 4 se ističu, jednostavno je lakše igrati s njima.