Evo ovako : apsolutni limit sa svim mogućnostima rastegnutim mi je 2200kn. S tim navedenim meni bi trebao proc, matična, ram, graf i napajanje. Dakle 5 stvari. Ekran (23" IPS), disk (128GB SSD + terabajtni eksterni) i periferiju imam.
Proc :
Intel Pentium G620 484,76 kn
Graf :
Sapphire HD6770, 512MB GDDR5 718,85 kn
Ram :
2x
DDR3 1600MHz 4GB Transcend 2x181,67 kn
Gigabyte MB GA-H61M-S2V-B3 386,67 kn
i za kraj omiljena stvar na PCE-u : kućište+napajanje combo
INTER-TECH CM-35 Midi Tower + 500W PSU 284,09 kn
Ukupno :
2237.71kn
Ne tražim neke prevelike performanse u igrama, 90% neću klokirati išta u njemu ali eto htio bi imati neke temelje koji bi zadovoljavali osnovne kriterije odnosno bili dostatni u cjenovnom rangu do 2200kn.
Naravno kako pare budu pristizale tako bi počeo mijenjati (1.) napajanje, pa kućište, a onda kasnije ako bude trebalo (kad postane već to sve skupa slabo) ploču, proc...blablablabla... uglavnom razumijete me. Trenutna mi je namjera rad u photoshopu (nezahtjevan rad tj nisu veliki fajlovi), igranje world of tanksa, combat armsa i tu i tamo zaigrati neku tako malo zahtjevniju glupost tipa assassins creed ili tako već nešto.
p.s. ako ovo napajanje nebi moglo izdržati konfiguraciju i ako bi se mogla matična jump startari (tipa uzeti onaj old school jumper sa diska i namontirati nakratko na pinove gdje bi inače išao prekidač od kućišta) da se upali onda bi razmislio i o tome da idem bez kućišta i prodam bubreg za kupiti još majku svih ekonomičnih napajanja : xfx 450W