Vozdrav! Ovako, cimer i ja našli garsonjericu od 40-ak kvadrata za odsluženje treće godine roka.
Pošto nemamo svako svoju sobu, nego će se sve radnje preko dana/noći odvijati u toj jednoj, jedinoj sobi, imam few little problemčića.
Naime, cimer je totalno otkačeni, opušteni cool tip koji hrče za popizditi, noću prdi pa se budi sam od svojih prdeža, smije na glas i pritom mene živcira svojim slatkim i neodoljivim nepodopštinama a uz to i puši ko Turčin.
Problem no.#1 - buka; - gledao sam po Sloveniji, najviše u Mulleru, imaju masu čepića za smanjenje buke, nisam baš previše detaljno gledao ali pokušati ću uzeti one koji najviše smanjuju buku
Zanima me dali je tko imao sličnih iskustva, il zna nešto više o tome? Šta napraviti? Koliko je zdravo u snu, "nositi" te čepiće protiv buke ili pak neko drugo riješenje?
Problem no.#2 - dim cigareta; - na dim cigareta sam alergičan, u blizini odmah počnem plakati i kihati ko nenormalan, to mi dosad nije bio nikakav problem, naravno, pošto smo živjeli u stanu koji je imao više od jedne prostorije.

Pošto najčešće puši za laptopom (i to u istoj prostoriji di jedemo/spavamo/sve druge aktivnosti kod kuće obavljamo), mislio sam odmah pored njega, gdje postoji utičnica uključiti onaj AirWick ili kako li se god zove protiv dima cigareta, da to sve pobije.

Šta tu preporučujete? Mislim da sam čak gledao negdje da postoje i nekakvi USB gadgeti koji skupljaju te dimove?
Problem no.#3 - odvajanje prostora. Pošto ćemo kroz cijele dani i noći biti zajedno, ne želim da kada legnem gledam u njega, a još manje kada se probudim.

Razmišljao sam da svoj krevet, odnosno, oko njega, opkružim nekakvim drvenim paravanima ili debljim platnom, kao da "odvojimo" prostorije. Ima ovako nešto na cik-cak;
http://www.gradimo.hr/blobs/04c569d8...ebe5316011.jpg - ali ovo je papreno skupo, treba nam neko jeftinije riješenje.
Zahvaljujem, lijepi pozdrav vam.