Prvi dojmovi:
- Kvaliteta izrade se čini dobra. Postolje je plastično ali monitor je stabilan i namještanje gore/dolje/tilt je vrlo lagano. Dizajn vrlo sličan HP ZR24w jedino što je Dell dvostruko tanji sa strane i panel je malo manje "utopljen" unutra što je nice.
- Nemam kalibrator ali ovako od oka mogu potvrditi ono što se u recenzijama spominje. Boje se čine dosta precizne na preporučenim postavkama a kontrast je nešto bolji nego na ZR24w i U2410.
- Uniformnost je OK. Donja strana je nešto svjetlija, tu se moglo bolje, ali što je važnije, nema tintinga! Na bijeloj pozadini je samo moguće uočiti varijacije u svjetlini ali nema nikakvih zeleno/crvenih tonova.
- Očitog probijanja pozadinskog osvjetljenja na mom primjerku nema. Večeras ću vidjeti kada zamračim potpuno sobu ali već sada znam da tu problema neće biti jer se imalo veći bleeding po rubovima inače vidi i danju. Očito sam naletio na dobar primjerak.
- Kutevi gledanja vrlo dobri, nešto bolji nego na ZR24w. Bijela se manje zatamni gledajući odozgo, IPS glow manje primjetan i nešto drukčije boje.
Jedino još nisam testirao kako se ponaša u igrama ali kad mičem prozore po Windowsima izgleda da je odziv isti kao na ZR24w. Za razliku od HP-a nema opcije u meniju za isključiti i uključiti overdrive ali može se ući u servisni meni i čak određivati agresivnost overdrivea.
Sve u svemu za sada jako zadovoljan. Jedina zamjerka je osvjetljenje koje je moglo biti bolje ali i dalje je bolje nego na recimo U2311H, dosadašnjem best buy-u. Za cijenu od 2000kn ja trenutno ne vidim monitor koji dolazi i blizu U2412M. Uz 16:10, dodatnu vertikalnu rezoluciju i dobar IPS panel, uzimati bilo kakav imalo skuplji TN je po meni ludost. Izbacivanje ekonomične 24" IPS verzije se pokazao kao pun pogodak. Najbolja stvar je da se za većinu korisnika uopće ne radi o "lošijoj" i "okrljaštenoj" verziji u odnosu na U2410 nego baš suprotno. Bravo za Dell