Citiraj:
Autor E-mil
I meni je neki dan tako nešto padalo na pamet.
Onda sam malo razgledavao po netu i došao do zaključka da 2,00-2,50 kn po metru kabla, ne vrijedi živaca i utrošenog vremena za krimpanje, doštukavanje i slične egzibicije.
Nije neka ghetto metoda, ali otišao sam u dućan i kupio 10m kabla za 25 kn.
|
Problem je što mi je jedan kraj kabela spojen u AP koji je u kutiji na krovu i nema šanse da više otvaram krov (rezanje letvi, skidanje crijepa s unutarnje strane), a drugi kraj mi je bio provučen kroz bužir u zidu kuće, i taj kraj kabela sam morao mijenjati i staviti STP jer antena od TVa ide kroz isti bužir i onda slika ima smetnje kad netko surfa, ali samo kad je taj netko spojen lan kabelom u kućni AP. Kad se netko spaja wirelessom na taj AP i surfa, slika je normalna bila

Jasno mi je i da vjerojatno nebi trebalo problačit kroz isti bužir lan i kalel od antene, al opet, to je jedini dostupni bužir.
Da nedužim, radi se o kućnoj mreži, spojio sam frkanjem jer nisam kod kuće imao lopova za štukanje, a da budem 2 dana bez neta mi se baš i neda.
Zašto sam otovrio ovu temu, pa zato što me zanimalo kako se to radi po PSu i dali se uopće radi.
Hvala svima na odgovorima, vidim da su se neki potrudili.