View Single Post
Staro 26.09.2011., 20:58   #14
Grobo
Premium
Moj komp

Grobo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
2m do ploče u kojoj je modem i ruter linksis da bi dosli do sljemena krova, 10 metara do drugog kraja kuće po sljemenu, 4m lijevo da bi pri izlasku na facadu bili iznad dnevnog boravka, preskačem po facadi kat roditelja to je 3m i ulazim u dnevni ali s krive strane pa idemo sad kroz cijev u zidu 3m desno pa 4m na drugi kraj sobe pa 2m lijevo u sredinu iza tva, pa jos 3m dole (2,88) i onda jos 1,5 metra do samog kompa (izbjegao sam krimpanje na utičnicu pa onda jos dva spoja e sad to zbrojimo, + - 32m zašto je linksis na tavanu, pa da bi bio blizu antene do koje vodi kabel malo skuplji od utpa

i ja sam kao Mad Duke pomislio pa di ćeš na maloj kućici potrosit 30m kabela pa sam si "kupio" 25m misleći kako ću nekoliko metara i baciti kad je tako jeftin kad ono fali, a dole HTPC čeka vezu sa svjetom, nestrpljenje i eto ti spoja koji razbija i drugu pričicu, dakle u nestrpljivoj brzini napravljen je neuredno poput ikebane frkanjem bez izolira nego je navučen na spoj bužir koji ostane kad blankirate utp i sve radi, kako god da se trudim, odokativnim suđenjem nemogu nać razliku u radu tog kabela i nekog drugog koji ima dva konektora jedan u kompu drugi u linksisu te je neke bolesne kategorije,bolesne marke iz neznam više koje snobovske banke kojoj smo radili mrežu.

šta da sad savjetujem kolegi, kupi si novi kabel ako ti je lagano nanovo polaganje, ako je muka, ako treba maknut onaj ormar od 3m pun svega i svačega npr. onda štukaj, ako ćeš frkat moj savjet je da se utp ne raspliće previše, stavljanje konektora i one ženske-ženske spojnice je upravo zato dobro jer se kabel ne raspliće ali dobio si umjesto jednog spoja dva(ili4), da pojasnim žičica se stisne na konektor to je jedan spoj pa onih osam lamica u spojnici dira osam kontaktića na konektoru, to je drugi spoj i onda to isto na drugoj strani,znači 4 spoja, a kada takneš žicu i žicu to je saaamo jedan spoj i ako ga izvedeš fino bez puno rasplitanja isto je ili bolje.

kako je na pitanje odgovoreno već više put mogli nastavit s iskustvima, koga je sto dokačilo kod kabliranja, štukanja i mjerenja.

recimo, u projektu lipo piše da instalacije jake i slabe struje moraju bit odvojene 20 cm, lipo skopaš kanalić za kabale jake struje pa onda 20 cm ispod kanal za cijev slabe, i sad svi koji su ikad stemali znaju da ono između samo odpadne pa ti zidar spominje ono sto se ne spominje na finim forumima, da ne kažem što ti misli investitor kad dobije račun za krpanje kanalića
godinama idu skupa jedan uz drugi i niko se ne buni.
Grobo je offline   Reply With Quote