definitivno se po sadašnjim cjenama 6800LE ne isplati,...
jako je bila isplativa prije po cjeni od 1700 kn , no danas je stvarno bacanje novaca ...uz strepnju što ako ne ide otključavanje kako treba !
uz to jezgre imaju duži "porođajni" proces , jer mnoge neće da rade kako treba, pa se u početku griju stvarno abnormalno visoko,...no nakon mjesec dva sve se postavi na mjesto i temperature se smire na oko 50-tak stupnjeva , ako su GPU core 1.2-1.3V , tek na većim voltažama počinje pojačano grijanje koje ide do 80-tak stupnjeva
jesam li rekao da GPU ima zaštitu na 134 stupnja !!! pa je baljezganje oko temperatura oko mlakih 70 stupnjeva jako-jako smješno !
no ono što muči mnoge je previsoka temperatura u 2D !!!
, no prelaskom u 3D ventilator se ubrzava i opet održava temperaturu i s standardnim hladnjacima sasvim dovoljno
9800PRO,...kao i Mister X imao sam obje , imao sam davno i 9700PRO (pokoj joj duši, umrla za znanstvena istraživanja!) no sve je dobro kod te kartici osim što se više ne isplati...
iako da napomenem, 6800LE i bez podizanja GPU i memorije radi s FARCRY i 8×AA i 4×AF bez najmanjeg problema, dok 9800 PRO neće da radi kako treba,...na istoj kanti..
tako da priča o sličnosti otpada
ipak je 68XX serija mnogo jača, pa je forsiranje iako dobre 9800 pomalo nezrelo
sada, ...sada ima samo jedna u klasi 1600 kn koja se isplati 6600GT...to je hebena kartica u kojoj se "sigurno" dobiva snaga skoro pa 6800 !!! a košta opako manje !!!
prije sam preferirao ATI, ali dve godine oni nisu složili ništa best buy !!! ,...eventualno kakva 9550 128/128 za 500-600 kn kao low level gdje je sasvim dobra i isplativa stvar
dakle,...moje je mišljenje, da je neisplativo ni pogledati 9800PRO , kao i 6800LE , jer za 1600 kn ipak se dobiva sigurnih 6600GT, dok kod 6800LE ima malo više muke da ju se natjera i otključa uz malu sreću naravno
kažem samo jedno...3D mark treba vrtiti s uključenim AA i AF jer danas je pomalo glupo igrati igre bez tih futuresa koji ipak mnogo poboljšavaju prikaz...
dakle,...moja 6000LE s 12×1.5 operu 9800 PRO za duplo, a isto tako je jača od 6600 GT i to podosta, dakle,....
sirova snaga prolazi sve dok se ne uključi AAi AF a s time se mogu "boriti" samo jaki GPU , koji definitivno u 9800PRO više nije...
pitanje je samo dal ići na sigurno ili "imati sreče"