View Single Post
Staro 24.09.2011., 23:27   #3240
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
U biti nema. Mozes imat samo manje potencijalnih problema.

Kad se usporeduju SSDovi uvijek se govori o razlikama koje su neprimjetne ili do njih dode u tocno odredenim situacijama koji i inace traju par milisekundi i sl. Covijek moze osjetit razliku, brzina podizanja i rada na samom desktopu, ucitavanja, otpakiravanja i sl. ali to vec sve spada u turbo sferu tak da je i najsporiji vec turbo brz. Vauu efekt je kod upgradea sa HDDa na SSD a dalje nema.

O Samsungu i padu perfromansi ima vec dosta threadova i diskusija i sjecam se da se u svim predvidanjima o trajnosti SSDova Samsunge stavljalo na zadnje mejsto. Mislim da ima tema na XSu. Dal je to bezveze ili nije ne znam ali sad se opet naglasava TRIM i pad performansi u kratkom vremenu i to je ocito potencijalno slaba tocka tog diska sto opet ne znaci da je zbog toga los ili ne znam sto. Sve ima svoje dobre i lose strane i to tako treba gledat.
64gb 830 model ima samo 160mb/s write. "Samo" u usporedbi sa velikima. Imao je i 470 nesto slabiji read ali ne toliko. Tih 160mb/s je kod tak malog diska totalno nebitna stvar i nebi se to trebalo uzimat u obzir kao odlucujuci faktor. Ta brzina se trazi kod premjestanja velikih baza ili filmova ili sl a to je na tak malom disku nemoguce. Koliko vidim 4k read je jaca strana novog Samsunga a to je vec bitno iako bas nema toliko 4k fajlova da bi se i ta razlika osjetila. Bar ne na normalnom kompu.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.09.2011. u 23:50.
MAGARAC je offline