Citiraj:
Autor jacobbb
imam stari P4 komp sa napajanjem MS KY-300 atx. Sve je dobro radilo dok danas nije doslovce eksplodirao. Naime, jako je brujao ventilator na tom napajanju prvih pola sata a kasnije kad bi se zagrijao onda bi se utišao. Kako je mene to iritiralo, ja bi svaki put prilikom paljenja kompa gurnuo šarafciger u ventilator kako bi ga skroz zaustavio (da ne bruji) i onda nakon pola sata bi maknuo šarafciger, pokrenuo bi se ponovno ventilator i sve bi radilo relativno tiho.
|
Imaš vrlo zanimljive metode korištenja računala ...
Oprostite, ali morao sam ...
Citiraj:
Sve do danas, kad sam ponovno išao paliti komp, gurnem šarafciger a kad ono PAAAF, sve se zaiskri unutra, eksplodira i zasmrdi. Izvadim van šarafciger a kad on praktički se otopio (dio koji je bio gurnut unutra), nisam mogao vjerovat .. probam ponovno upalit komp, naravno sve krepalo..
|
Nije napajanje grunulo zato što si zaustavio vent, već zato što si napravio kratki spoj komponenti unutar napajanja (pomoću šarafcigera). Kao da gurneš komad drota u utičnicu ... i ne očekuješ strujni udar.
Citiraj:
|
E sad.. moje pitanje jest.. da li je to "novo" napajanje dobro za ovaj moj komp ili ne. Fizički sve paše, fino je sjeo tamo gdje je stari bio i radi, no bojim se da opet nešto ne eksplodira ako slučajno je napon veći ili šta li već može biti nekompatibilno sa mojim kompom ..
|
Ne bi se brinuo oko veličine napona ... samo ne guraj ništa u napajanje (bez obzira na slabu kvalitetu napajanja).