View Single Post
Staro 22.09.2011., 00:11   #7
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
imam stari P4 komp sa napajanjem MS KY-300 atx. Sve je dobro radilo dok danas nije doslovce eksplodirao. Naime, jako je brujao ventilator na tom napajanju prvih pola sata a kasnije kad bi se zagrijao onda bi se utišao. Kako je mene to iritiralo, ja bi svaki put prilikom paljenja kompa gurnuo šarafciger u ventilator kako bi ga skroz zaustavio (da ne bruji) i onda nakon pola sata bi maknuo šarafciger, pokrenuo bi se ponovno ventilator i sve bi radilo relativno tiho.
Imaš vrlo zanimljive metode korištenja računala ...

Oprostite, ali morao sam ...

Citiraj:
Sve do danas, kad sam ponovno išao paliti komp, gurnem šarafciger a kad ono PAAAF, sve se zaiskri unutra, eksplodira i zasmrdi. Izvadim van šarafciger a kad on praktički se otopio (dio koji je bio gurnut unutra), nisam mogao vjerovat .. probam ponovno upalit komp, naravno sve krepalo..
Nije napajanje grunulo zato što si zaustavio vent, već zato što si napravio kratki spoj komponenti unutar napajanja (pomoću šarafcigera). Kao da gurneš komad drota u utičnicu ... i ne očekuješ strujni udar.

Citiraj:
E sad.. moje pitanje jest.. da li je to "novo" napajanje dobro za ovaj moj komp ili ne. Fizički sve paše, fino je sjeo tamo gdje je stari bio i radi, no bojim se da opet nešto ne eksplodira ako slučajno je napon veći ili šta li već može biti nekompatibilno sa mojim kompom ..
Ne bi se brinuo oko veličine napona ... samo ne guraj ništa u napajanje (bez obzira na slabu kvalitetu napajanja).