View Single Post
Staro 21.09.2011., 20:14   #289
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Nazalost, pokazalo se ipak tocno. Trzisno ocekivano, a korisnicki... kako kome primljena potvrda.

I moram naglasiti, da si me probudio iz odredjenog stanja nepracenja novosti za srednju kategoriju. LED tranzicija i FRCanje mi nisu dobro legli i vidim moguci problem dodatnog spustanja standarda - ma kako uljepsavali peglanje na 8-cu.

Kao sto vec spomenuh, okidac prelaza sigurno nije napredak tehnoloski, vec samo maksimalna usteda, pa potom, matematika pameti kako bi se nesto povratilo na ocekivane rezultate. eIPS je jos dobro prosao, ali vidjet cemo, hoce li biti bez posljedica FRC-ko. Mnogi ce reci - ali sve je bolje od TN-a 10x, i sigurno ce biti u pravu. Ali, jednostavno mi se ne svidja kuda stvari krecu. Jer trziste dise previse unisono, ako se prica pokaze jos profitnije, na prste ce izbirljivi traziti model u nekoj ljudskoj klasi cijene.

Mali dodatak, koji ce vjerujem zanimati pokojeg forumasa :

Stoji mi od ljeta neodgovoreni email Marku iz Eizota (Hakusan, Ishikawa centrala) koji je Int. covjek komunikacije prema vani. Bas sam molio da mi kaze, kako njegovi inzinjeri disu po pitanju ove price? Ne zelim da ispadne kao pre.eravanje, ali ne smijem ovaj put kopirati tijelo poruke na forum, jer Eizo ne komentira rad drugih firmi. Mogu samo reci, da je razlog ekonomske i stedljive prirode, a niposto napretka. No, ne vjerujem da ste puno u to dvojili?

Jos nesto, kaze mi do kraja 2011 (!) Eizo nece imati ni jedan monitor, koji nece biti 10-bit sposoban. Ili preciznije : 10-bit LUT, 8-bit ekran. Cak ni najmanji FlexScan model do kraja 2011 nece biti ispod tog standarda - mada su i sad, skoro svi Flexeri pokriveni. Dakle, ni pocetna kategorija Eizota ne spusta za sada koplje FRC napretku
Visage je offline   Reply With Quote