View Single Post
Staro 19.09.2011., 17:52   #292
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Asus K53E-SX162

Intel B940
1x2Gb DDR3
Intel HD2000
500Gb HDD (Seagate ST9500325AS)
15,6" LED LCD
DVD-RW (HL-DT-ST GT34N)
Lan, Wlan, BT,...

Laptop mi se neobično svidio i mislim da nudi dosta za svojih 3.000kn koliko je koštao. Rub oko tastature je napravljen od brušenog aluminija pa ne ostaju packe i otisci prstiju. Sama tastatura se ne uvija, a ima i odvojeni numerički dio. U kutiji je došla i torba iako nigdje nije bila navedena.

Malo me iznenadio odabir komponenti u smislu da su bile od meni nepoznatih proizvođača (npr. Elantech touchpad umjesto standardnog Synapticsa, Azurewave kamera umjesto Chicony i Azurewave lan umjesto Atherosa,...).

Doljnji dio lapa je napravljen od 2 vodoravna dijela od kojih svaki pokriva polovicu površine. Na doljnjem se nalaze oznake za hdd i ram. Na sebi imaju dovoljno otvora za hlađenje matične tako da se ni sam laptop ne zagrijava previše. Ventilator hlađenja se ni ne čuje.

Zamjerke bi imao na mali vertikalni kut gledanja, sjajan (glare) ekran kao i na grafu. Naime, pri gledanju filma zauzeće proca je bilo >80% iako sam koristio program koji su sebi ima mogućnost osposobljavanja hardverske akceleracije (MPC-HC). Pretpostavljam da je problem u činjenici da je grafika integrirana u procu. Za razliku od njega, taj isti film gledan na HP-u sa AMD platformom (HP 635 LH426EA) i sa programom bez hard. akc. (KMPlayer) je zauzimao malo više od 70% cpu-a (detalji o HP-u ovdje). Baterija traje duže nego na tom HP-u i to je ugodno iznenađenje.

W7 sam instalirao direktno sa usb sticka bez da sam išta čačkao po BIOS-u. Da stvar bude bolja, u BIOS-u se može odabrati ili hdd ili dvd kao prvi boot uređaj tj. drugih ni nema za odabrati.

Uz lap je došao i cd s driverima i aplikacijama. Instalacija je full proof - poklikaš kućice ispred imena programa/drivera i odeš na kavu. Lap sve sam instalira i reboota se po potrebi. Nažalost, tu ima i jedna zamjerka: netko pametan iz Asusa je u driverima za W7 32bit zaboravio staviti i drivere za 'nebitne' komponente poput vga, touchpada i lan pa sam morao skidati s neta i naknadno instaliravati.

Rezime: lap je dovoljan za osnovne fukcije tipa office i net i svakako ga preporučam ljudima koji žele imati laptop, ali ne žele potrošiti puno love za njega. Garancija je 2g.