Citiraj:
Autor DraŽ
Meni je slika ok i kad se raširi 2.35:1 preko cijelog (MPC-HC touch windows from the outside) ekrana (pani P42S20E)
Nego primjetio sam da sam dobio burn in od titlova, još je slabo, ali vidi se kada je na ekranu skroz crna boja, nešto kao dvije sjene koje odgovaraju poziciji titlova na ekranu. Pokušao sam ispirat sa snijegom par sati no nije uspjelo.
Malo sam razočaran, stalno razvlačim sliku preko cijelog ekrana, izbjegavam gledanje TV-a da nedobijem burn in i sada me ovo strefi. Plazma je radila 657h ukupno.
Sada pokazujem određenu dozu straha prema plazmama i nisam više siguran dali uzeti Panasonic L32E30E ili P42S30E. Tu bih molio prijedlog ili neko treće rješenje.
Dali nešto tipa LG LV5500 ili LW5500 valja?
|
To ti je zato sto previse prtljas(te) oko tog burn ina , postavki svih na 5 posto jacine i sl...daj ljudi ni tih 200 sati nije obavezno ,2011a je godina , plazme su napredovale daleko daleko ..
burn in se moze vidjeti sto se tih titlova tice(ili je to image retention) ako bas ono pol dana u komadu gledas nesto s puno titlova , al ak pustis snijeg, malo mjenjas programe , pogledas eventualno nesto bez ikakvih titlova , te sjene gdje su kao titlovi se isperu.
Imam x10, znam po sat vremena ostaviti jednu te istu scenu (pauziram jel bluray player pa zaboravim) i nikad nista..
IMO bjezi od tih elđijeva , nebu ti bolje od Panasonica sigurno..
i potpis za ovu peticiju sto se formata tice , isto gledam dosta filmova , posudeni, mkvovi, 90 posto ih je u nekom zmrdanom formatu, nesto tipa 1280/800, 16/10 je ugl ratio, taman da ti te trake ostanu ..
onda mogu u BR playeru stavit da prikazuje full sreen al to mi je bezveze jer samo razvlaci sliku..
Jbt kaj nemogu prihvatit 16/9 kao format a ne stalno izmisljat toplu vodu