Citiraj:
Autor Botlorn
Vidim da je došlo do potencijalne zabune. Pop se ne čuje iz zvučnika, nego iz pojačala iste sekunde (možda pol sekunde kasnije) kad ga upalim.
Više zapravo neki "ck" nego pop.
Ali to mi se uvijek činilo kao tipični mehanički zvuk paljenja, nisam mislio da bi mogao bit problem.
|
Nema od tebe audiofila kad ti treba ovoliko da razlikuješ 'pop' od 'klik'
Inače, releji kod paljenja- gašenja su ništa. Kad ja prebacim na TV na procu i krenem vrtit kanale ...to klika u svih 16. Isprva mi je išlo na živce jer je NAD bešuman al se čovjek navikne zbog nekih drugih pogodnosti
Citiraj:
Autor syss
@imagine... ne sjećam se sad, ali mislim da je jedna špula zračna, druga feritna, tako da sve ima svoje razloge.
znaju kine... ovaj, britanci 
|
Naravno da upotreba feritne zavojnice ima svoj razlog. Cijena
Meni skretnica traži zavojnice od 2,7mH (0,168 Ohm) te od 3,0 mH (0,185 Ohm)
Te vrijednosti se za normalne novce dobiju relativno jednostavno s feritnom zavojnicom.
Ali zračne zavojnice tih vrijednosti... takva zračna je 120 eura jer traži debelu žicu a bakar nije jeftin niti je ista lagana za smotat. A vjerovatno ista nije ni lagana za smjestit. Ne mislim toliko na fizički koliko na "da ne utječe na ništa ostalog"...
btw, profiv feritnih se dosta kenja ali mislim da nema šanse za saturaciju iste s cca 100w koje ionako zvučnik rijetko 'povuče'.