Pitanje - koji kontroler ima Force 3 60GB model..isti ili?
Evo ja sam ubo ovaj gorenavedeni disk na SATA 2 ploču i nisam oduševljen...
U biti na jednom kompu isto sa SATA 2 pločom mi je išao (Everest Read test suite) na svim testovima 253.x osim Random read koji je bio na 274.x te Buffered na 240.x, a Average read access mi je bio 0.06 sec. ; onda ubacio u svoj primarni desktop pc, dakle ploča ima također sata 3Gbps, i pale su mi vrijednosti ful...svi read-ovi ne idu opće preko 210.x te Buffered read ide do 180.x MB/s max a i Average read access se digao do 0.27ms..
Na ovom kompu tj. ploči su mi doduše spojena već 3 harda i 2 optike pa kontam da vjerojatno i to guši,ali ipak...

Na prvom na kom sam ubo taj SSD imam 2 harda i jednu optiku te WinXP OS.
Inače imao sam u planu potencijalno i ploču sa sata 6Gbps, ali čini mi se da sam od toga odustao na neodređeno...a opet ovo mi je sporo..mislim brže nego ovi klasični diskovi,ali ne toliko brže da mi bez nove ploče vrijedi disk te pare..
Inače everest mi je bio pri ruci..nemam volje i ne da mi se stavljati sad gore programe za testiranje iz ovoga članka, ali pitanje za autora (Krešo) je smatraš li da bi situacija bila približno podjednaka tvojim rezultatima ukoliko bi bila neka (midlle-end) ploča sa sata 3 ili..?
Pozz