Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.09.2011., 19:31   #428
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Baja, ne treba bit Shumi ili Senna. Ti stari auti nemaju serva niti ABSa niti icega takvoga i kao takvi ti vracaju neusporedivo vise infoa na volanu sto te automatski drzi vise koncentriranim ili ne znam, vise "sharp".. Prosjecni refleksi i malo hladnija glava su dovoljni.
Jedino sto je puno bolje danas je odrzavanje jer su ovi stari bili rupa bez dna. Zato sam ja svog prodao i kupio starog Switfa GTI koji je vozil bez ulja, vode skoro i bez benzina.

Moderne turbine imaju promjenjivu geometriju krilca sto ima omogucava vise momenata na niskim okretajima i zbog toga su i dosta manje nego te stare, laiciki receno. Druga jako bitna stvar je da su puno bolje hladene i zato odrazavanje vise nije takav problem. Ova na r5 je bila na sistemu od motora i temperatura je bila najveci neprijatelj tom autu. Neka bezeveze rupa na crijevu od 20kn je mogla izazavat havariju ekspresno..
Meni je servo najveća glupost ali eto, to sam možda samo ja...

Ostalo se slažen, novi auti su puno efikasniji, i manje troše

Ako pogledaš na drugu stranu, novi auti imaju smisla jer danas 90% vozača/ica ne žele nikakav teret za otić na tržnicu/trgovinu/kavu, i tu servo sa svim glupostima čuda čini...
Baja 001 je offline   Reply With Quote