Odgodio sam kupnju laptopa koliko god sam mogao no čini se da je došlo vrijeme da napokon uzmem jednoga
Dakle, neki laptop dijagonale 15,6", čak i od 17,3" dolaze u obzir ako se nađe neki relativno kvalitetan i po performansama solidan primjerak.
Poželjno je također da laptop ima Sandy Bridge CPU, GPU iz ATI-jeve serije, minimalno 24 mjeseci gare uz mogućnost produljenja kao i 3/4 GB RAM-a. Laptop bi poslužio malo duže vremena (3-4 godine) pa bih htio iskoristiti maksimalno svoj budžet koji se od zadnjeg puta malo povećao pa se mogu isprsiti do 4700kn. Međutim, u toj cijeni bi se trebao ubaciti i neki mišonja, torba za laptop kao i produljenje garancije.
Laptop bi služio sa studentske svrhe ali i za igranje malo novijih igara.
Danas čitam Metro-ov katalog gdje je
HP Pavilion LZ276EA za 3600kn kao i Acer Aspire
5750-B946G64MNK.
Acer vidim da većina izbjegava pa mi je nekako ipak HP bliži. Naravno, ako imate neki bolji odabir bio bih zahvalan pa da podjelite neki svoj favorit pa da njega razmotrim.
Hvala unaprijed
EDIT: evo, gledam malo
već predloženi Lenovo koji mi se sviđa, em nije preskup, em ima već 2 g garancije, em je hardverski jak a ima 17" ekran. Procesor nije iz iCore obitelji no ipak je pješčani most u pitanju
Ako ima nešto bolje slobodno predložite, čini mi se da bi me i ovaj Lenovo zadovoljio