Evo. Mene boli racku ATI ili NVIDIA. Dapace, bio sam nekad davno sretan ko grlica kad sam kupio od Herculesa Kyro2 koji je imao predobar omjer perfomanse/cijena.
Sad imam 6800LE koji mi radi svakodnevno na taktu 430/880. Mogu ga ja stavit na 450 i imat 5000 bodova u 2005 marku, ali razlika je mizerna zapravo (jedina je bila fora probit tu granicu
Ali evo sta cu ja reci. Kupih 6800LE zbog boljih perfomansi u Doomu 3, odnosno zato kaj zeljno iscekujem nadolazece naslove u doom 3 engineu pa eto, NVIDIA.
Sad necu pricat o tome kako sam se skrumpo ko pas sa modelom i 16 pajpova. Ali mislim da kad usporedim cjenu svoje 1900kn sa Ultrom 4600 kuna, da ocito ima tu necega.
Ono sto hocu reci jest, da bi ti ja preporucio nvidiu pogotovo ako ciljas na mid end trziste (u high endu ti tak i onak svejedno) jer mislim da mozes puno vise postici sa tom nvidia grafuljom naspram ATIa.
Jedino kaj cu jos dodati jest to da je tzv. veliki graficki booom prosao. Doom 3 je izasao, a ako pogledam Quake 3 engine u kojem je izdan i Call of Duty UO 2004. godine, a to je 5 godina nakon kaj je izasao Quake 3, da ce ti kaj god kupis sada od mid-enda drzati dosta dugo!